..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Νίκος Φίλης: Ναι σε συνεργασία με «ανένταχτες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις»


Ανοιγμα σε ανένταχτες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις προτείνει ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, θέλοντας προφανώς να επισφραγιστεί με αυτού του είδους τις συνεργασίες η πλήρης σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχει ωριμάσει η ανάγκη ο χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, στο επικείμενο συνέδριο, να απευθυνθεί στην αντινεοφιλελεύθερη κεντροαριστερά και σε σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις που παραμένουν πολιτικά ανένταχτες» αναφέρει σε συνέντευξη του στα «Νέα».

Θεωρώντας ότι το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών δεν είναι αριθμητικό, αλλά συνδέεται με την δυνατότητα εξασφάλισης συναίνεσης στα αντιλαϊκά μέτρα, υπογραμμίζει ότι «η αριθμητική μάλλον συσκοτίζει το πολιτικό θέμα», φέρνοντας το παράδειγμα των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά που διέθεταν τεράστια κυβερνητική πλειοψηφία. 

«Τι πέτυχαν; Στην εποχή των μνημονίων εκδηλώθηκε και παραμένει η κρίση αντιπροσώπευσης», σημειώνει χαρακτηριστικά. Έτσι χαρακτηρίζει «ευφάνταστα» τα σενάρια άλλων κυβερνητικών συνεργασιών που «ακόμη και αν αποδεχθούν αριθμητικά ισχυρότερες, χωρίς σαφή προοδευτική κατεύθυνση μπορεί να οδηγήσουν σε καταστάσεις πολιτικής αστάθειας». Με αυτή τη λογική, υποστηρίζει ότι η Ένωση Κεντρώων είναι κόμμα «βραχύβιο κοινοβουλευτικά», το οποίο οφείλεται στην κρίση της πολιτικής. 

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog