..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η Θεανώ Φωτίου και το όραμα της «αριστερής διακυβέρνησης»...


«Χρειάζεται λοιπόν να δούμε και να αποφασίσουμε πώς εφαρμόζοντας όσα υπογράψαμε, θα συνεχίζουμε να μεροληπτούμε υπέρ των αδυνάμων... Χρειαζόμαστε δηλαδή μια "νέα Θεσσαλονίκη"»! Με αυτό τον τρόπο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης περιγράφει τη στρατηγική που πρέπει να χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. 

Τι ομολογεί η υπουργός; Οτι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει. Η συμφωνία με τους «θεσμούς» που ονομάστηκε «τρίτο μνημόνιο», η πολιτική δηλαδή που εξυπηρετεί και υπακούει στις ανάγκες των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται απρόσκοπτα από την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, για τους εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους που προκάλεσε και θα συνεχίσει να προκαλεί αυτή η στρατηγική, θα έχουμε μια δεύτερη έκδοση του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Βέβαια και εδώ θα υπάρχουν και ορισμένες αναγκαίες προσαρμογές. Ξεχάστε, φυσικά, την επαναφορά των κατώτερων μισθών, των Συλλογικών Συμβάσεων, που έτσι κι αλλιώς εγκαταλείφθηκαν από τις πρώτες βδομάδες της διακυβέρνησης του 2015. Ξεχάστε και τις υποσχέσεις για περίπου 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης», τα οποία στην πορεία περιορίστηκαν στα 200 εκατομμύρια για το 2015, αλλά τελικά δόθηκε το τεράστιο ποσό... των 106 εκατομμυρίων ευρώ, όπως η ίδια η υπουργός είπε στη Βουλή. Βολευτείτε, λοιπόν, με τα ψίχουλα. Συμβιβαστείτε, λοιπόν, με την κάρτα σίτισης, με τη μιζέρια του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» των 13,1 ευρώ τη μέρα για μια τετραμελή οικογένεια, με τη φτώχεια και την ανέχεια. Αυτό είναι το όραμα της «αριστερής διακυβέρνησης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog