..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Όλοι μαζί στο ...πλιάτσικο των ερειπίων της ομορφότερης χώρας



Επιπροσθέτως, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν άρση ασυλίας του για να δικαστεί...

Δίνουν και παίρνουν τα παζάρια ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών θεσμών για το εύρος και το βάθος των ανατροπών στο Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο, η συζήτηση επικεντρώνεται τώρα στο ποσοστό των νέων περικοπών που θα υποστούν οι ήδη αποδιδόμενες συντάξεις, προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος αφαίρεσης 1,8 δις ευρώ από το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, μόνο για το 2016, όπως προβλέπει ο Προϋπολογισμός.

Σημειώνεται ότι άλλα βασικά στοιχεία της νέας δομής του Ασφαλιστικού έχουν συμφωνηθεί και αναζητείται ο χρόνος και ο τρόπος προώθησης των ανατροπών.

Σε ότι αφορά τις νέες περικοπές στις συντάξεις, κυβέρνηση και «κουαρτέτο» εξετάζουν τα εξής σενάρια:

Να μειωθεί το σύνολο των συντάξεων από το πρώτο ευρώ κατά 6%.

Να μειωθούν οι συντάξεις από τα 800 ευρώ και πάνω σε ποσοστό 15%.

Να μειωθούν οι συντάξεις από 1.000 ευρώ και πάνω κατά 30%.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητιέται να μειωθεί το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών από το 75% στο 45% ή στο 55%, που οδηγεί κυριολεκτικά σε συντάξεις πείνας, κύρια για τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog