..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους τις Αλεξάνδρειας!!!


Το ΠΑΜΕ ταρακούνησε τα στάσιμα στάσιμα νερά στην Αλεξάνδρεια, πραγματοποιώντας  συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης. 

Στους συγκεντρωμένους  μίλησαν οι: Σωτήρης Κοτζαμπασόπουλος  από την ΠΑΣΥ,  και το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ  Ηλίας Ιακωβίδης 


Χαιρετίζοντας ως Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, την πανεργατική πανελλαδική απεργία της 12ης Νοέμβρη, και αποδεχόμενοι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στον αγώνα για την ανατροπή των εγκλημάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κάνει την βρώμικη δουλειά του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών, δουλειά για την οποία ακριβώς επιλέχθηκε μιας και τα μέτρα αυτά δεν μπορούσαν να τα περάσουν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, θα θέσουμε την ουσία του ζητήματος με ένα σύνθημα που για πολλούς μοιάζει ξύλινη γλώσσα. Τέρμα πια οι αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
Να λοιπόν που ήρθε και η σειρά των αγροτών να ανέβουν στα σκαλιά της γκιλοτίνας. Μετά τους εργάτες, τους δημόσιους υπάλληλους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες – βιοτέχνες, ήρθε η σειρά των αγροτών.
Οι αγρότες είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε αυτό το δίλημμα. Είμαστε κεφαλαιοκράτες επειδή έχουμε γή και μηχανήματα ή είμαστε εργάτες που έχουν αφεντικό τον εαυτό τους και που αν έχουμε μια κακή χρονιά βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση και από τους εργάτες;
Ένας αγρότης με 50, 100, 150 στρέμματα βαμβάκι είναι μεγαλοαγρότης που κερδίζει; Αν αφαιρέσει τα έξοδα της δουλειάς και τα έξοδα επιβίωσης της οικογένειάς του, καθώς και τα έξοδα της επόμενης χρονιάς, του μένει κέρδος;
Με τα νέα μέτρα, 13% φορολογία από το πρώτο ευρώ και 26% του χρόνου, αύξηση προκαταβολής φόρου στο 70%, τριπλασιασμό ΟΓΑ, αύξησης στο Φ.Π.Α των εφοδίων 23%, ΕΝΦΙΑ, μείωση των επιδοτήσεων στο 50%, πετρελαίου, και τελειωμό δεν έχουν, μας λένε καθαρά θέλουμε τη γή σας, δεν ξέρουμε τι θα κάνετε, ανοίξτε ένα λάκκο και μπείτε μέσα, αδειάστε μας τη γωνιά. Μας λένε οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι νεοτσιφλικάδες έχουμε σχέδια και πλάνα που εσάς τους μικρομεσαίους δεν σας συμπεριλαμβάνουν.
Σε άλλες εποχές θα μας έδιωχναν με τη βία των όπλων, τώρα το κάνουν με τη βία των νόμων που είναι γραμμένοι και ραμμένοι πάνω στα συμφέροντά τους. Ο μόνος τρόπος να μην περάσουν τα μέτρα αυτά, και μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τη νεολαία να τους σταματήσουμε, είναι «Μπλόκο τώρα».
Του χρόνου τέτοιο καιρό θα είναι αργά.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το ΠΑΜΕ οργάνωσε συλλαλητήρια, έκανε δεκάδες παραστάσεις, αποκλεισμούς σε Υπουργεία, κάλεσε τους εργαζόμενους σε θέση μάχης.
Βρισκόμαστε σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης με μνημόνια διαρκείας – σφαγής των εργαζομένων,  και κατάργηση κατακτήσεων που κερδήθηκαν με θυσίες.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι εργοδότες, με τους μηχανισμούς που διαθέτουν, την ένωση τους την Ε.Ε, τα πολιτικά τους κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α) αλλά και τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα διεξάγουν μια ανελέητη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα (αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους, γυναίκες) προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Όλοι από κοινού έχουν βάλει στόχο:
- Το πέρασμα όλου του δημόσιου πλούτου (Ενέργεια, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Μεταφορές) στα χέρια των κοράκων που θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις, ελαστικές μορφές εργασίας, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, πανάκριβές υπηρεσίες για τα ήδη εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα.
- Την απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών από την υποχρέωση τους να καταβάλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, νόμιμη εισφοροδιαφυγή, φοροαπαλλαγές, επιδοτούμενη εργασία για να επενδύουν και να κερδίζουν τα μέγιστα, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν ούτε ευρώ από τα υπέρογκα κέρδη τους τα προηγούμενα χρόνια.
- Την εξάλειψη της σταθερής και μόνιμης δουλειάς και αντικατάστασή της με όλων των ειδών τις ελαστικές μορφές απασχόλησης (3ωρα, 5ωρα, Oncall, μίνι jobs, επιδοτούμενα προγράμματα χωρίς ασφάλιση) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- Το κατέβασμα των μισθών πιο κάτω από τους ανταγωνιστές τους σε Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Βουλγαρία. Κατάργηση των ΣΣΕ.
- Την υποχρηματοδότηση υγείας με κλείσιμο νοσοκομείων, παιδείας με κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών, ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, εξαντλητική φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, μαζεύοντας αμύθητο πλούτο για τα σεντούκια των πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων εγχώριων η ξένων.  

Αριστερές, κεντρώες, δεξιές κυβερνήσεις σε όλη την Ε.Ε νομοθετούν και εφαρμόζουν τις απαιτήσεις των εργοδοτών, τις ονομάζουν μέτρα, μεταρρυθμίσεις, μνημόνια.

Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας, μνημόνια διαρκείας.
Μέτρα δίχως τέλος για πάμφθηνο εργαζόμενο - ζάμπλουτες επιχειρήσεις.
ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ.


ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ)
- Μηχανισμό που θα προσπαθεί να ταυτίσει τα αιτήματα των εργαζομένων με αυτά των εργοδοτών, στη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, σε συμβιβασμένα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.
Που προτείνουν μείωση εργοδοτικών εισφορών = κατάρρευση του ΙΚΑ και των συντάξεων.
Συναίνεσαν στην εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, την ευελιξία της εργασίας, σαν χάπι για την ανεργία.

- Καλούν τους εργαζόμενους να συναινούν σε υποχωρήσεις ως μονόδρομο για να υπογραφεί η καταδίκη των εργαζομένων

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), δήθεν για να «σώσουν» τις συμβάσεις, υπέγραψαν μειώσεις μισθών και αποζημιώσεων, άρα ανέξοδες απολύσεις, σε δεκάδες επιχειρήσεις. 

- Αφοπλίζουν τους εργαζόμενους με ιδεολογήματα αναποτελεσματικότητας των αγώνων και υπονομεύουν κάθε αγωνιστική διάθεση
Παλιοί (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) και νέοι (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ με τα «αντι-μνημονιακά» ψευτοδιλλήμματά τους) σπάνε «επαναστατικά» τις απεργίες, μιλώντας για δήθεν άλλες μορφές πάλης. Στελέχη της ΠΑΣΚΕ που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν την κατάργηση των σωματείων, τη μετατροπή τους σε συμβούλια συνδιαλλαγής με τους εργοδότες.

Εφάρμοσαν με άλλα λόγια τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς. Δεν σταμάτησαν την εργοδοτική λύσσα για  μεγαλύτερες μειώσεις. 

Το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται, ψάχνει εναλλακτικές λύσεις επιβίωσης με τη δημιουργία νέας σοσιαλδημοκρατίας. Μαζί της γεννιέται  νέος εργατοπατερισμός με τη μετακόμιση του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ εκφράζονται με κάθε δυνατή ευκαιρία για να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ, είναι η γραμμή της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος στις ανάγκες του κεφαλαίου και της «ανταγωνιστικότητάς» του, κόντρα στις ανάγκες των εργαζόμενων. Απαξιώνουν, αφοπλίζουν το κίνημα, ζημιώνουν τους εργαζόμενους.

Χρόνια τώρα, συνεργάζονται σε κοινά ψηφοδέλτια στα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Συνεργάζονται στον συμβιβασμό. Συνεργάζονται και στην απεργοσπασία. 

Τι άλλο θέλουν οι εργοδότες;  Ελέγχουν κράτος και συνδικαλισμό.

Στον αντίποδα, το ΠΑΜΕ συσπείρωσε, κινητοποίησε χιλιάδες εργαζόμενους. Έδωσε μάχες. Αρκετές τις κέρδισε. Η κατάσταση θα ήταν καλύτερη, αν δεν έβαζε εμπόδια ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, δίπλα στην εργοδοσία.
Στην Ημαθία, με τη βοήθεια του ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία είχαν νίκες, με μαζικές κινητοποιήσεις κέρδισαν τις αποπληρωμές πολλών οφειλομένων μηνών σε μια σειρά κλάδους και επιχειρήσεις. Κατάφεραν να αποσπάσουν αποζημιώσεις. Στον Αρβανιτίδη απέτρεψαν τις ατομικές συμβάσεις και τις απολύσεις, όπως και σε μια σειρά άλλες επιχειρήσεις δεν εφαρμόστηκαν οι ατομικές συμβάσεις. Οργανώθηκαν κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ταξικά Σωματεία δεν επέτρεψαν την απληρωσιά σε  δεκάδες χώρους αποτρέποντας παράλληλα την καταβολή νοσηλίων από χαμηλόμισθους εργαζόμενους αλλά και ανέργους.
Το ΠΑΜΕ μαζί με τα ταξικά συνδικάτα έχουν παρέμβει σε εκατοντάδες περιπτώσεις διακοπής νερού, ρεύματος εργαζομένων και ανέργων επιτυγχάνοντας την αποκατάστασή τους. Το ΠΑΜΕ οργάνωσε μηχανισμό ταξικής αλληλεγγύης για να καλύψει ανάγκες σε τρόφιμα και ρουχισμό σε πολλούς χώρους δουλειάς και σε πολλές συνοικίες με στόχο να συμβάλει να ορθοποδήσουν εργαζόμενοι και άνεργοι, να μπουν στην μάχη με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους.
Μαζί με την ΟΓΕ στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης συγκεντρώσαμε τρόφιμα τα οποία παραδώσαμε οργανωμένα στους Σύριους μετανάστες στην Ειδομένη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι ακόμη δεν αποφάσισαν να
 χρησιμοποιήσουν την πραγματική τους δύναμη
Το ΠΑΜΕ μέσα σε αυτές τις συνθήκες απεύθυνε και απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Σήμερα απαντάμε και στέλνουμε μήνυμα σε εργοδότες και κράτος ότι λαμβάνει τέλος ο συμβιβασμός, η υποχώρηση στις απαιτήσεις τους, είναι βήμα στην συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων με πλαίσιο διεκδικήσεων που στοχεύουν στην κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ γύρισαν τις πλάτες σε Βέροια και Αλεξάνδρεια.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!
Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου που πλήττονται δεν έχουν παρά να αντιτάξουν την ενότητά τους σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, ικανή να την αποκρούσει και να ανοίξει το δρόμο της αντεπίθεσης.

Η γραμμή του ΠΑΜΕ, η μαχητική, ταξική ενότητα της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της, της αντεπίθεσης, της ρήξης και ανατροπής του κεφαλαίου και του κράτους του, είναι η γραμμή που μπορεί να ορθώσει πραγματικά εμπόδια σε κάθε είδους και χρώματος μνημόνια, να ανοίξει το δρόμο για ένα δρόμο ανάπτυξης με βάση τα συμφέροντα του λαού και όχι των μονοπωλίων, να φέρει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στην εξουσία.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΠΑΜΕ ανεξάρτητα εάν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε εργάτη – εργάτρια, αγρότη και αυτοαπασχολούμενο μπροστά σε αυτή την επίθεση που δεν αφήνει τίποτα όρθιο:
- απελευθερώνονται απολύσεις
- καταργούνται αποζημιώσεις
- απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης
- δραματική μείωση μισθών
- δουλειά λάστιχο χωρίς ΣΣΕ
- αύξηση ορίων συνταξιοδότησης
- μείωση συντάξεων
- κατάργηση κρατικής χρηματοδότησης
- επέκταση φοροεπιδρομής
- μείωση δαπανών για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια
- ξεπούλημα Δημόσιων Υποδομών

Στην επίθεση που διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια τους
Στην επίθεση που τα μικρά μαγαζιά καταβροχθίζονται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους
Στην επίθεση που τους στέλνει όλους στην ατελείωτη ουρά των ανέργων

Παράλληλα έρχονται ΕΝΦΙΑ και κατασχέσεις, ειδοποιητήρια ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ενιαία είναι η επίθεση στο σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, ενιαία μπορεί και πρέπει να απαντήσουμε. 
Με βάση την επίθεση, υπάρχει αντικειμενική βάση συζήτησης και διεκδίκησης για τα δικά μας συμφέροντα.

Υπάρχει προβληματισμός – αγανάκτηση που μπορεί και πρέπει να εκδηλωθεί οργανωμένα.

Το Π.Α.ΜΕ. υποστηρίζει και επιμένει: 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ με τη ψήφιση των μέτρων του 3ου μνημονίου από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α. ΤΩΡΑ μάχη να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς. 

Μια τέτοια μάχη θα δυναμώσει και θα είναι αποτελεσματική μόνο αν στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τους μηχανισμούς τους, την Ε.Ε και τα πολιτικά κόμματά τους.

Να στοχεύει στο αδυνάτισμα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, το μεγάλο όπλο στα χέρια των εχθρών των εργαζόμενων. 
Καπιταλισμός και εργατικά δικαιώματα, ανθρώπινη ζωή δεν συμβιβάζονται. Όσοι το υποστηρίζουν, λένε ψέματα.

ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση σε όφελος των εργαζόμενων εκτός από τους ίδιους και το ταξικό τους κίνημα.

Κίνημα Αξιόπιστο για τους εργαζόμενους, φόβητρο για τους εργοδότες και το σύστημα τους.

Μαζικό – ενωτικό – μαχητικό – ανυπότακτο – ανατρεπτικό. ΤΑΞΙΚΟ.

Σε ΣΥΜΜΑΧΙΑ με αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, γυναίκες, τους νέους.

Με ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ της εργατικής τάξης, να «σπάσει» η μήτρα των κρίσεων, της  βαρβαρότητας, που σάπισε και δεν  εξανθρωπίζεται: 
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ.

Γειά σας!!!

Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα; «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Εργάτη μπορείς και αν το καταλάβεις, θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις» κ.α



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog