..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Κλειστά παραμένουν τα δημόσια ΙΕΚ - Στον αέρα χιλιάδες σπουδαστές και εκπαιδευτικοί!!!!!!


Νοέμβρης και ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα δημόσια ΙΕΚ που έπρεπε να λειτουργούν από την 1η Οκτώβρη, προκαλώντας την εύλογη ανησυχία των χιλιάδων σπουδαστών και των οικογενειών τους.

Στον αέρα είναι και οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους αλλά δεν έχει προσληφθεί κανείς από τους περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς που απαιτούνται για την έναρξη των μαθημάτων.

Αιτία είναι, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, η μη έγκαιρη εξασφάλιση περίπου 30 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ, ενώ δεν έχουν πληρωθεί και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.

Μιλώντας στον «Οδηγητή» ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αθήνας Σπύρος Κακαβούλης τονίζει πως «η κατάσταση αναμένεται να είναι ακόμα χειρότερη απ' ό,τι πέρσι» και πως «το γεγονός ότι παραμένουν ακόμα κλειστά τα δημόσια ΙΕΚ, φανερώνει τα εκρηκτικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε τη νέα σχολική χρονιά, με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης».

Αναφέρει επίσης τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και εργαστήρια, ενώ οι σπουδαστές αναγκάζονται να πληρώσουν για βιβλία. Σημειώνει πως «δεν έχουμε πρόσβαση σε δωρεάν βιβλία, για να μελετήσουμε οι καθηγητές μάς στέλνουν στο προσωπικό μας email σημειώσεις θεωρίας ή αναγκαζόμαστε να αγοράσουμε βιβλία του ΕΠΑΛ με δικά μας χρήματα».

Ο Σύλλογος των Σπουδαστών το Νοέμβρη θα κυκλοφορήσει το εφημεριδάκι «δΙΕΚδικήσεις» για να μπορέσει ο κάθε σπουδαστής να έρθει σε επαφή με το σύλλογο και να πάρει μέρος στις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν.

Έως τώρα το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η υποχρηματοδότηση όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog