..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ερχεται το 3ο βήμα του Τσίπρα προς την....."" ρήξη"";;;;; Συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;;;;;;;


Μετά την διαγραφή του Στάθη Παναγούλη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία και την διαγραφή του Νίκου Νικολόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ καθώς δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, την ανάγκη να υπάρξει «μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ζητώντας ουσιαστικά τη συναίνεση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στην απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, έτσι όπως απορρέει από το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνησή του.

Ο Αλ. Τσίπρας, μάλιστα, ζήτησε τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτόν το στόχο, ενώ δεν παρέλειψε να κατακρίνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που τώρα κάνουν κριτική, ενώ ήταν «αυτοί που έριξαν το κάρο από την κορυφή στους πρόποδες».

Προϊδεάζοντας για τα χειρότερα που έρχονται για τη ζωή της εργατικής τάξης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στροφές, τις ανηφορικές», και κατέληξε πως «θα μπορέσουμε να περάσουμε τη δύσκολη ανηφόρα και να φθάσουμε σε ένα μεταμνημονιακό ξέφωτο», θέλοντας να καλλιεργήσει αυταπάτες για καλύτερες μέρες, την ώρα που ο στόχος της μετάβασης στην καπιταλιστική ανάκαμψη προϋποθέτει την ισοπέδωση κάθε εργατικού λαϊκού δικαιώματος. 

Επιχείρησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο όσον αφορά το νέο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια, ισχυριζόμενος ότι η συγκυβέρνηση κατάφερε να προστατεύσει το 60% αυτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν δάνειο, την ώρα που άμεσα θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία με τις τράπεζες να καθορίζουν τους όρους προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και τα κέρδη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog