..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Η """"αριστερά """"" εν δράση: Αναδρομικές μειώσεις 20% για τα έτη 2014-2015 και άλλο 10% από 1η Γενάρη 2016 στις συντάξεις του ΤΕΑΥΦΕ!!!!!!

Φωτό αρχείου

Απανωτές «μαχαιριές πάνω» στις ήδη μειωμένες συντάξεις των συνταξιούχων του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το νέο αναδρομικό «σφαγιασμό» των συντάξεων, που θα ισχύσει από το Δεκέμβρη σε βάρος των συνταξιούχων του ταμείου.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΕΦΣΕΕ σημειώνει:

«Η διοίκηση του "Επαγγελματικού - Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου" πλέον, ταμείου μας, ενημερώνει με ανακοίνωσή της, αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΤΕΑΥΦΕ, για τις νέες αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις που θα αρχίσουν να παρακρατούνται από τη σύνταξη του Δεκέμβρη.

Πολύ απλά, ψύχραιμα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να πρόκειται για "φυσικό φαινόμενο", μας λένε ότι οι συντάξεις μειώνονται κατά 10% από 1/1/2014, κατά 10% από 1/1/2015, με αναδρομική ισχύ των μειώσεων αυτών, και από 1/1/2016 άλλο ένα 10% μείωση!

Όλα αυτά, στο όνομα της "βιωσιμότητας" του ταμείου και της "εξασφάλισης" των μελλοντικών συνταξιούχων, κατ’ εφαρμογή της αρχικής αναλογιστικής μελέτης του 2012, με βάση την οποία το ΤΕΑΥΦΕ μετατράπηκε σε επαγγελματικό ταμείο, αλλά και της αναλογιστικής μελέτης του 2013.

Επίσης, ενημερώνει και για την αναδρομική παρακράτηση από 1/7/2015, του 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ, κατ’ εφαρμογή της αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης!

Απανωτές "μαχαιριές", λοιπόν, πάνω στις ήδη μειωμένες -περίπου κατά 21%- συντάξεις και στις καταργημένες παροχές, από το 2012 και 2013, με το που έγινε, δηλαδή, το ΤΕΑΥΦΕ επαγγελματικό ταμείο.

Τα σχόλια περισσεύουν. Η δεινή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΥΦΕ - ΝΠΙΔ μιλάει από μόνη της. Το Δεκέμβρη, οι συνταξιούχοι δε θα πάρουν σύνταξη, αλλά "φιλοδώρημα". Στη συνέχεια, καλούνται να συμβιβαστούν με την ένδεια και τη μιζέρια των συνεχών περικοπών. Γιατί αναλογιστική μελέτη υπάρχει και για το 2014 και για το 2015, θα υπάρχει και για το 2016 και για κάθε χρόνο και κάθε μια θα θέτει θέμα "βιωσιμότητας" και θα οδηγεί σε νέο πετσόκομμα των συντάξεων. Εξάλλου, η αρχική αναλογιστική μελέτη προβλέπει ήδη, μέχρι το 2022, μέση σύνταξη 140 ευρώ»!

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διοικούν το Ταμείο 

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «η διοίκηση που ανακοινώνει και υλοποιεί αυτή τη σφαγή, αποτελείται από "συνδικαλιστές" του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, οι οποίοι "στεγάζονται' στη διασπαστική ΠΟΙΕ» και συνεχίζει:

«Αυτές οι δυνάμεις συνεργάστηκαν άψογα με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, για να μετατρέψουν το ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ, ως λαγοί στην εφαρμογή ενός ακόμα αντιασφαλιστικού νόμου. Με θράσος εμφάνισαν το "κατόρθωμά" τους ως "επιτυχία" των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, ότι δήθεν το ΤΕΑΥΦΕ "γλίτωσε" από το κράτος και ήρθε στα "χέρια" των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Λοιδορούσαν την ΟΕΦΣΕΕ που προειδοποιούσε για τις αρνητικές συνέπειες αυτής της μετατροπής και την αντιπάλευε, που αρνήθηκε τη συμμετοχή της στη Διοίκηση του επαγγελματικού ταμείου, για να μη συντελέσει στη σφαγή παροχών και συντάξεων. Που πάλευε και παλεύει για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, ενάντια στους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους.

Αυτές οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο έχουν εγκληματικές ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, γιατί τους παραπλάνησαν, τους αποπροσανατόλισαν και τώρα εφαρμόζουν στις πλάτες τους τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του επιτελείων για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Σχέδια προαποφασισμένα εδώ και χρόνια, στα πλαίσια της ΕΕ».

Όλοι στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη 

Τέλος η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, να την αντιπαλέψουν, να δώσουν την απάντηση που πρέπει σε όλους αυτούς που τη δημιούργησαν. Να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σωματεία, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις, να συσπειρωθούν στην κλαδική μας Ομοσπονδία.

Και υπογραμμίζει: «Να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή των συναδέλφων μας και από άλλους κλάδους, για να παλέψουμε όλοι μαζί για ασφάλιση με κοινωνικό χαρακτήρα, ενιαία δημόσια και καθολική, για μισθούς και συντάξεις αντίστοιχους των σύγχρονων αναγκών μας, για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων. Να δώσουμε αυτό το μήνυμα με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog