..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Πολ. Τόμσεν: Η όποια αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα ελαφρύνει το λαό, αλλά θα συνοδεύεται από νέα αντιλαϊκά μέτρα!!!!!!!!!!!!!!!


«To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, αν προηγουμένως η Ευρώπη δεν προχωρήσει σε μία γενναία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της χώρας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, από τη Λίμα του Περού.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, επανέλαβε ότι «το χρέος της Ελλάδας έχει γίνει εξαιρετικά μη βιώσιμο».

Ο Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η όποια αναδιάρθρωση δεν θα ελαφρύνει το λαό, αλλά θα συνοδεύεται από νέα αντιλαϊκά μέτρα. Όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να συζητήσει για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η χώρα. Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, κυρίως στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο δημοσιονομικό πεδίο, είναι αρκετά μεγάλη.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, συναντήθηκε με τον Τόμσεν στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που γίνεται στη Λίμα του Περού. Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν το Ασφαλιστικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog