..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η "ΑΥΓΗ" και τα εμετικά της σχόλια!!!!!!!


«Ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικάτα» είναι το ΠΑΜΕ (!) σύμφωνα με εμετικό σχόλιο που δημοσιεύει στο χτεσινό της φύλλο η «Αυγή». Παραπονιέται η εφημερίδα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για σύμπλευση με την εργοδοσία, με αφορμή τη στάση που κράτησε και στην τριμερή για τις απολύσεις στον «Μαρινόπουλο» («Βερόπουλο» γράφει η Αυγή, ούτε ποια αλυσίδα αφορούσε η τριμερής δεν ξέρει...). Καταγγέλλει επίσης τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο του «Σκλαβενίτη», επειδή κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να συμμετάσχει ο συνδυασμός τους στις εκλογές. 

Λέει μάλιστα συνειδητά ψέματα ότι το ΠΑΜΕ «συμμάχησε με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ και έσυρε το σωματείο στα δικαστήρια για να ακυρωθούν οι εκλογές». 

Ας δούμε όμως πώς έχουν τα πραγματικά γεγονότα: 
Στην περίπτωση του «Μαρινόπουλου», την τριμερή προκάλεσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σ' αυτήν εμφανίστηκαν εκπρόσωποι της ΟΙΥΕ οι οποίοι, παίζοντας το παιχνίδι της εργοδοσίας, ήρθαν σε αντιπαράθεση με το κλαδικό σωματείο. 
Πρόκειται για την ίδια πλειοψηφία που υπέγραψε με τον «Μαρινόπουλο» το 2012 τη μείωση των μισθών, ήταν και παραμένει το αγαπημένο παιδί της εργοδοσίας και του «Μαρινόπουλου». 
Επομένως, γιατί ωρύεται η «Αυγή»; 

Οσο για τις εκλογές στον «Σκλαβενίτη», το σωματείο αυτό (όπως και άλλα που διαμορφώνουν τους συσχετισμούς στην ΟΙΥΕ) το ελέγχει απόλυτα η εργοδοσία, κάνει συστηματικά εκλογές εν κρυπτώ, με ένα κάρο παράτυπες διαδικασίες και έχει καθοριστική συμβολή στον εκφυλισμό του κινήματος στον κλάδο. 

Κι όλα αυτά βέβαια με τον αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων από τις αρχαιρεσίες. Επομένως, «κρείττον το σιγάν» σε ό,τι αφορά την «Αυγή», ή αλλιώς «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 8-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog