..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Βρώμικα σχολεία, “καθαροί πολιτικοί”!!!!


Δια χειρός Αλιθέρση

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές στις 11 Σεπτέμβρη, οι οποίοι, όπως καταγγέλλει με χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ημαθίας θα προσέλθουν σε σχολεία που δεν έχουν καθαριστεί, λόγω έλλειψης καθαριστριών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια!

“ Το μόνιμο προσωπικό είναι σχεδόν ανύπαρκτο, ενώ οι εργαζόμενες με συμβάσεις καθαρίστριες δεν έχουν προσληφθεί ακόμα, διότι έχει καταργηθεί ο θεσμός (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας) που είχε τη μισθοδοσία τους και δεν έχει βγει ακόμη εγκύκλιος, που να καθορίζει ποιος φορέας θα τις πληρώνει.” Όπως επίσης “ενώ από τη Δευτέρα 14/9 αρχίζει κανονικά το πρόγραμμα στα σχολεία σε πολύ λίγα απ’ αυτά υπάρχει πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό.” Καταγγέλλει μεταξύ των άλλων η ΕΛΜΕ Ημαθίας.

Όμως, η “υπηρεσιακή κυβέρνηση”, που δεν είναι καθόλου υπηρεσιακή, τρέχει για να προλάβει τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις -γιατί αυτές δεν περιμένουν ούτε λεπτό- την παρακαταθήκη του τρίτου μνημονίου, που μας άφησαν η μνημονιακή παραιτηθείσα κυβέρνηση και η… εχθρός της μνημονιακή αντιπολίτευση σε αγαστή συνεργασία, πάντα για το καλό μας και για το καλό της… πατρίδας, εννοείται!

Έτσι λοιπόν, τους έπιασε η αγωνία μην και καθυστερήσουμε και στεναχωρηθούν οι εταίροι, γι αυτό ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης -από πού αντλεί ένα τέτοιο δικαίωμα ως υπηρεσιακός- υπέγραψε σχετική απόφαση, η οποία αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση, ώστε να λυθούν τα χέρια της εφορίας και να έχει πλήρη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών για τα τελευταία 10 χρόνια, ώστε να αρχίσει άμεσα… το ψάρεμα της μαρίδας, τροφή μικρών και μεγάλων καρχαριών!

Σήμερα λοιπόν, στα βρώμικα σχολεία με το λειψό εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά με τις καθαρές βιτρίνες τους για τις ανάγκες του αγιασμού, θα κάνουν εμφάνιση όλοι αυτοί, οι “καθαροί πολιτικοί” που μας γύρισαν πενήντα και εκατό χρόνια πίσω, για να ευχηθούν στους μαθητές καλή χρονιά και να τους μιλήσουν, οι υποκριτές, για την αξία του σχολείου και της μόρφωσης, που τους την στερούν συστηματικά, για να τους μιλήσουν για το μέλλον τους, που ήδη τους το έχουν καταστρέψει, καθώς και για τις άοκνες προσπάθειες που κάνουν για τη… σωτηρία της πατρίδας και άλλα παρόμοια!


faretra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog