..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-Γιούνκερ, ο απόλυτος συγχρονισμός!!!!!


Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε προχτές η αναφορά του Ζ. Κ. Γιούνκερ ότι «αν αυτήν τη φορά οι κοινοί κανόνες δε γίνουν σεβαστοί (σ.σ. από την Ελλάδα), τότε η αντίδραση της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική. Πρέπει να γίνει αυτό που συμφωνήθηκε».
Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε σε ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο και αφορά την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, το οποίο περιέχει και τα δύο προηγούμενα.

Βέβαια, η επισήμανση αυτή του Ζ. Κ. Γιούνκερ, παρά την έντασή της, παραβιάζει «ανοιχτές θύρες» σε ό,τι αφορά τις διαθέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων που προαλείφονται να κυβερνήσουν ή να συγκυβερνήσουν μετά τις εκλογές.
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν μέχρι κεραίας τη συμφωνία με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και το ίδιο λένε και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Από 'δώ, άλλωστε, προκύπτει αντικειμενικά και η βάση για μια ευρύτατη κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιούνκερ δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να αναπαράγει το δίλημμα με το οποίο τα κόμματα στην Ελλάδα επιχειρούν να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού στα βάρβαρα μέτρα.
Το δίλημμα αυτό συνοψίζεται στο «μνημόνιο ή έξοδος από την Ευρωζώνη». Αυτό υπονοεί ο Γιούνκερ.

Αυτό είπε, όμως, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιχειρηματολογία για τη στάση του απέναντι στην αντιλαϊκή συμφωνία, προσθέτοντας μάλιστα ότι υπογράφοντας το μνημόνιο, «έβαλε την πατρίδα πάνω από το κόμμα»!
Αρα, θεωρεί σωτηρία για τη χώρα την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, την εφαρμογή του οποίου ζητάει επιτακτικά και ο Γιούνκερ.

Αλλά και η ΝΔ σε όλους τους τόνους λέει ότι η ψήφος της στο μνημόνιο ήταν «εθνική» και ότι αυτή μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί την εφαρμογή του. Ανάλογη στάση κράτησαν το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και βέβαια οι ΑΝΕΛ, που συγκυβερνούσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για ποιον αγωνιούν όλοι αυτοί και «πυροβολούν» με ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς το λαό; Την απάντηση τη δίνει η παρέμβαση του ΣΕΒ, μία από τις πολλές που έκανε το κεφάλαιο πριν και κυρίως μετά την προκήρυξη των εκλογών.
Στην τελευταία από αυτές, οι βιομήχανοι σημειώνουν: «(...) το τρίτο μνημόνιο προδιαγράφει τα βήματα που πρέπει να αναληφθούν και την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία προς την κανονικότητα της ανταγωνιστικής ανάπτυξης».

Να, λοιπόν, για ποιον ψηφίστηκαν τα μέτρα του μνημονίου: Για το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Να για ποιον «δουλεύουν» η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της στην Ελλάδα. Επομένως, ας αφήσουν μερικοί την «κλάψα» περί «απαράδεκτης παρέμβασης» της ΕΕ στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, όλοι προσπαθούν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις υποθέσεις του κεφαλαίου και γι' αυτό στέκονται απέναντι στο λαό. Αυτό είναι το συμπέρασμα που πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις 20 Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog