..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Νίκος Μπογιόπουλος: Τότε που ο κ. Τσίπρας αγόρευε περί της "αυτογελοιοποίησης"


Το βίντεο που ακολουθεί δεν είναι από συνομιλία του κ.Τσίπρα με το είδωλο μπροστά στον καθρέφτη του. Είναι απόσπασμα από ομιλία του στη Λαμία. Ήταν 29 Νοεμβρίου 2014. Μόλις δυο μήνες, δηλαδή, πριν από τις εκλογές του Γενάρη. Μόλις δέκα μήνες πριν από την επιβολή και υπερψήφιση του «Μνημονίου Τσίπρα».

Σας παρακαλούμε να δώσετε προσοχή ειδικά στο πρώτο 1,5 λεπτό του βίντεο. Ειδικότερα, δε, στο σημείο που ο πρωθυπουργός συμπυκνώνει – ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - το συλλογισμό του κάνοντας λόγο για την «αυτογελοιοποίηση» όσων το παίζουν «αντιμνημονιακοί» και χρησιμοποιούν κάθε λογής τερτίπια για να επιβάλλουν, τελικά, Μνημόνια.



 Όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης – θεατής, ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τσίπρας περιέγραφε τις μεθοδεύσεις των μνημονιακών αντιπάλων του, τότε, και συνεταίρων του, σήμερα, είναι μαγικός!

Η ρητορική δεινότητα με την οποία απογυμνώνει και αποδομεί τις πρακτικές τους, το ψέμα τους, τη σκηνοθεσία τους, την υποκρισία τους, είναι απαράμιλλη!

Οσκαρική ερμηνεία την αποκαλεί ο κ. Δ. Βουζουναράς, από την προσωπική σελίδα του οποίου δανειστήκαμε αποσπάσματα του βίντεο.

Δείτε και ξαναδείτε, λοιπόν, πως ο Τσίπρας (ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης) καταγράφει - βήμα προς βήμα – τα κολπάκια, το «θέατρο», τους εκβιασμούς της μνημονιακής προπαγάνδας.   

Δείτε με τι κινηματογραφική πιστότητα παρουσιάζει την αλληλουχία των γεγονότων.

Δείτε τον να αναλύει την τεχνική των δημαγωγών να περνούν από την δραματοποιημένη κωμωδία στην μνημονιακή τραγωδία.

Τώρα πια μπορούμε να το πούμε: Ο κ.Τσίπρας μιλούσε σαν προφήτης!  

Ακούστε τον! Μιλά για τους προηγούμενους απ’ αυτόν, αλλά είναι σαν να μας εξιστορεί – χαρτί και καλαμάρι - όλα όσα ζήσαμε επί των ημερών του!

Ο κ. Τσίπρας τα είχε πει όλα με το «νι» και με το «σίγμα»! Λες και απήγγειλε το σενάριο του μέλλοντος: Μιλούσε για τους άλλους και σήμερα είναι σαν να ακούμε να μας διηγείται - από πρώτο χέρι - τα πεπραγμένα της δικής του «περήφανης διαπραγμάτευσης», του δικού του ιταμού Μνημονίου, της δικής του άθλιας προπαγάνδας.

Όπως και να’ χει, η αλήθεια να λέγεται: Ο Τσίπρας της αντιπολίτευσης είναι, πραγματικά, ασυναγώνιστος. Δεν θα βρείτε καλύτερο από τον Τσίπρα της αντιπολίτευσης για να σας περιγράψει τις πρακτικές, τις μεθοδεύσεις, την προπαγάνδα του Τσίπρα της κυβέρνησης!

Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει καταγράψει με τόση παραστατικότητα, με τόση αμεσότητα, με τέτοια χειρουργική ακρίβεια τα όσα ζήσαμε στην Ελλάδα στους 7 μήνες διακυβέρνησης Τσίπρα.  

Κανένας. Μόνο ο Τσίπρας (της αντιπολίτευσης) το κατάφερε. Λες και το ‘ξερε!

2 σχόλια:

  1. Ωραιαααα. ..
    Αυτά τα συμπεράσματα τα έχουμε βγάλει όλοι μας. ..και τα λόγια τα μεγάλα τα έχουμε ακούσει από όλη την φάρα τους. ....Σαμαρά. ..Βενιζέλο. ..Παπανδρέου. ...Σημίτη. ..Τσιπρα παρακάτω. ...ποιες είναι οι λύσεις που μας προτείνετε? ???τι θα έπρεπε να έχουν κάνει? ???ακούμε λύσεις και προτάσεις θα μας πει κανείς όλα αυτά που γράφετε που γράφουν μια για τους μεν και μια για τους δε τα έχουμε αντιληφθεί. .....παμε παρακάτω όμως. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελευθερία. 1ο. Το video πιστεύω να το άκουσες. Αυτός τα έλεγε και όχι εμείς. Εαν μας αρέσει το δούλεμα, συγνώμη που το λέω, ας συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε. 2ο. Τώρα, όσο το αν υπάρχει άλλη λύση και άλλος δρόμος κάναμε πολλές αναρτήσεις. Ανέτρεξε σε παλαιότερες αναρτήσεις και θα διαβάσεις πολλά άρθρα.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog