..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Θα απεμπλακούμε από το μνημόνιο εφαρμόζοντας το μνημόνιο!


Η «καθαρή εντολή τετραετίας» είναι ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατυπώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μπορέσει μετά τις εκλογές να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τα σκληρά μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση της διευρυμένης Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσει εκ νέου το λαό.

Το νέο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να αποδεχθούν τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου για να απεμπλακούν από το μνημόνιο! «Στόχος μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από το λαό να αποδεχθεί τον οριστικό του σφαγιασμό.

Σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει την άποψη ότι το μνημόνιο ήταν απαραίτητο για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υποστήριξε ότι στις επικείμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κρίνει «αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή». Επίσης, κάλεσε το λαό να επιλέξει ποιος μπορεί «να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος, στο τέλος του έτους», αποσιωπώντας ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για ένα χρέος που δεν δημιούργησε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ», θέλοντας να δημιουργήσει ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές από τα άλλα αστικά κόμματα που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το μνημόνιο. Η συγκεκριμένη διατύπωση επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σε πρώτο πλάνο τις αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει εάν δημιουργηθούν άλλοι πολιτικοί συσχετισμοί.

1 σχόλιο:

  1. Καλά, ε! Μόνο ο τίτλος και η φωτογραφία με τον πιτσιρίκο, αποτελούν σπουδαία ανάρτηση! Τα λένε όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog