..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΟΧΙ, δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα!!!!


Γράφει ο Τεύκρος

Σήμερα η Βουλή ψηφίζει το τρίτο Μνημόνιο. Δηλαδή η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό για το οποίο εκλέχτηκε!

Και βέβαια, δε θα υπήρχε κανένας λόγος να γίνουν εκλογές, αν ήταν να συνεχιστεί η πολιτική των κομμάτων τα οποία σ’ αυτές κατά κράτος ηττήθηκαν.

Η κυβέρνηση λέει τώρα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός απ’ αυτόν που ακολουθεί, με τον οποίο, όμως, ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος. Η διάσταση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή μεταξύ λαού και κυβέρνησης, είναι τεράστια. Η αντίθεσή αυτή επικυρώθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από το δυνατό .

Συνεπώς, ούτε λίγο ούτε πολύ έχουμε και πάλι εμφάνιση φαινομένου αυτοχριζόμενων… “σωτήρων”. Μια δημοκρατία, όμως, δεν λειτουργεί με… “σωτήρες”.

Κι αν κοιτάξει κανείς σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, που εκπροσωπούν συγκροτήματα γνωστών μεγάλων συμφερόντων, εύκολα θα διακρίνει χαρά και ευαρέσκεια.

Οι απώλειες του άλλου στρατοπέδου, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό οι κυβερνώντες, θα είναι πολύ μεγάλες και τα κενά δυσαναπλήρωτα. Η καθημερινότητα για όλο και περισσότερους πολίτες θα μοιάζει με πραγματική κόλαση.

Δυστυχώς, αυτοί που μιλούσαν περισσότερο για δικαιώματα και δικαιοσύνη είναι κήρυκες και φορείς της αδικίας. Είναι τα καλά παιδιά εκείνων που πάτησαν πάνω στη κρίση, για να πατήσουν στη συνέχεια επί πτωμάτων και να αυξήσουν γεωμετρικά τα πλούτη τους.

Όχι κύριοι, δεν έχετε κανένα τέτοιο δικαίωμα! Αλλά εσάς άλλων τα εύγε και άλλων τα μπράβο ενδιαφέρουν!

faretra.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog