..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πρόσληψη συμβούλων για τη συγγραφή του...... μνημονίου!!!!!!!


Διαπραγματευτική ομάδα της εθνικής συνεννόησης ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. 

Σε δηλώσεις του στο MEGA ανέφερε πως «επιβάλλεται άμεσα συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με πρόσωπα αυξημένου επιστημονικού κύρους» και πρόσθεσε ότι πρέπει «να εμπλουτιστεί η εθνική διαπραγματευτική ομάδα με έμπειρα στελέχη, κάτι που δεν είχε η πρώτη ομάδα και ηττήθηκε».

Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προσλάβει εξειδικευμένους συμβούλους για τη συγγραφή του 3ου μνημονίου. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα με τον τίτλο «Μνημόνιο με ...απευθείας ανάθεση» της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αναφέρει ότι «με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξουσιοδοτούνται ο Γ. Δραγασάκης και Ευ. Τσακαλώτος να προσλάβουν στρατιές ξένων συμβούλων για τη διαπραγμάτευση και τη συγγραφή της νέας δανειακής σύμβασης». 

Σε άτυπη ενημέρωση το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει «κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα, για να συγγράψει το μνημόνιο, δεν αναζητά η κυβέρνηση, όπως αναφέρει πρωτοσέλιδα δημοσίευμα εφημερίδας. 

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με “διακεκριμένους εμπειρογνώμονες” γιατί στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog