..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

"Προφητική" ερώτηση δημοσιογράφου του 902 στη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα τον Απρίλη 2012. Θα εφαρμόσεις πρόγραμμα 14 δις?????


Δημοσιογράφος του 902
- Να ρωτήσω λοιπόν, σχετικά είπαμε είστε ξεκάθαρος ότι ούτε εσείς θέλετε να βγούμε έξω από την ΕΕ, ούτε βέβαια όπως είπατε η κυρία Μέρκελ, θεωρεί ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. 
Πηγαίνετε λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί, πηγαίνει και διαπραγματεύεται και παίρνει ένα όχι από τους δανειστές, γυρίζει πίσω και πρέπει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα 12 με 14 δις ευρώ μέτρα. Τι κάνει αυτή η κυβέρνηση;

Αλέξης Τσίπρας
- Κύριε Αναστασόπουλε, σας εξήγησα ότι η ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, θα είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και η ακύρωση του μνημονίου. Μη μου λέτε για μέτρα, μη μιλάτε για μέτρα. 

Εάν ήταν να εφαρμόσουμε εμείς τα μέτρα, καλύτερα να τα εφαρμόσει ο Βενιζέλος, ξέρει καλύτερα να εφαρμόζει μέτρα από μας. Εμείς δεν είμαστε ικανοί να εφαρμόζουμε μέτρα. Το θέμα είναι να αρνηθούμε τα μέτρα. Με αυτή την έννοια σας λέω ότι το πρώτο βήμα, καταγγέλουμε την δανειακή σύμβαση. "..." Όταν έρθει η δυνατότητα να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα και ο λαός εκφραστεί μέσω της δικής του ετυμηγορίας μπορεί να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά, εσείς θα κάθεστε να θεωρείτε πως οι υπογραφές τους, είναι γνήσιες;

Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα και λυπάμαι πολύ που την υιοθετεί και ο κύριος Κουβέλης αυτή την ιδέα. Είναι παραλογισμός να λέει προοδευτική κυβέρνηση αλλά που θα σεβαστεί την δανειακή σύμβαση και την υπογραφή του Βενιζέλου και του Σαμαρά και θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Αυτά δεν γίνονται. Αυτά προσβάλλουν την νοημοσύνη μας.

Πόσους ακόμα να χωρέσει αυτό το χρονοντούλαπο της ιστορίας;
Πόση ακόμη προσβολή θα υποστεί η νοημοσύνη μας;
Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας...

#‎Πρώτη_φορά_αριστερά‬

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog