..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΝΔ: Εσωκομματικές εξελίξεις με το βλέμμα στη διάσπαση!!!!!!


Εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ φαίνεται πως θα πυροδοτήσει η επίτευξη συμφωνίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις και το τοπίο δεν ξεκαθαρίζει, κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να θέσει ζήτημα ηγεσίας και προσανατολισμού του κόμματος.

Χαρακτηριστική του κλίματος η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο «Real FM». Στο ερώτημα αν θα ανακινηθούν διαδικασίες στη ΝΔ για συνέδριο ή ηγεσία, σε περίπτωση που κλείσει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, απάντησε «πιστεύω πως τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες». Ωστόσο, ανάφερε ότι προέχει η συμφωνία και η στήριξή της, λέγοντας «πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι η ΝΔ δεν εύχεται τη δικαίωσή της δια της καταστροφής της χώρας… Άρα αυτό το οποίο όλοι ευχόμαστε είναι να υπάρξει μία συμφωνία. Ευχόμαστε να επικρατήσει η υπευθυνότητα. Ευχόμαστε και θα στηρίξουμε μία πορεία προς τα εκεί».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ δεν είναι καθόλου καλή και δεν αποκλείεται ακόμα και η διάσπαση του κόμματος. Η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» έγραφε «πως οδηγείται σε διάσπαση η αξιωματική αντιπολίτευση και βυθίζεται σε εσωστρέφεια η κεντροδεξιά, εξαιτίας της εμμονής της ηγεσίας της στην αδιέξοδη πολιτική της "δικαίωσης"». Αναφέρει, επίσης, πως στο εσωκομματικό τοπίο, ρόλο φιλοδοξούν να διαδραματίσουν οι περιφερειάρχες Απόστολος Τζιτζικώστας και Κώστας Μπακογιάννης, ενώ κάνει λόγο για ετερόκλητη συμμαχία Κυριάκου Μητσοτάκη και Μάκη Βορίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog