..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Γιώργος Κατρούγκαλος: Κώλυμα στην επαναπρόσληψη καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών!!!!


Το δικαίωμά τους στη δουλειά διεκδίκησαν για μια ακόμη φορά οι 300 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 3 Απρίλη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι καθαρίστριες δήλωσαν οργισμένες και αγανακτισμένες, αλλά και αποφασισμένες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία τους με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, ο τελευταίος επικαλούμενος συνταγματικό κώλυμα ουσιαστικά απέρριψε το αίτημά τους για επαναπρόσληψη.

«Δεν ήταν άραγε το ίδιο Σύνταγμα και προεκλογικά όταν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν την επαναπρόσληψη όλων μας;» αναρωτιόντουσαν με νόημα οι καθαρίστριες μετά τις απαντήσεις που έλαβαν από τον υπουργό.

Στο πλευρό τους βρέθηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για την επίλυση του προβλήματός τους. Παράλληλα, όπως σημείωσε, η λεπτή φάση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές όπως επικαλείται η συγκυβέρνηση έχει γίνει «σχοινί στον λαιμό» των εργαζομένων. Χαρακτήρισε τέλος οφθαλμοφανή την αδικία που συντελείται σε βάρος των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ.

Από την πλευρά του ο Αλέκος Αρβανιτίδης, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, μιλώντας στην κινητοποίηση, κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις σε σχέση με την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ενώ τις κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους καθώς και τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους. 

Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, καθώς και τα κλαδικά σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και Πειραιά. 

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκεται η επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, καθώς το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή εξαιρεί τη συγκεκριμένη κατηγορία των καθαριστριών που απολύθηκαν ουσιαστικά το 2013.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, οι καθαρίστριες προχώρησαν σε σύσκεψη για να οργανώσουν τη συνέχιση του αγώνα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog