..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την προκήρυξη της άμιλλας οικοδόμησης και στρατολογίας!!!


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την προκήρυξη της άμιλλας οικοδόμησης και στρατολογίας:

«Βαδίζοντας προς τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθεί η λαϊκή πάλη για όλα τα προβλήματα του λαού. Να δυναμώσει η προοπτική της αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος, να υπάρξει λαϊκή ανάταση. Δε μας φοβίζουν οι δυσκολίες, αντίθετα μας πεισμώνουν, ώστε να γίνουμε καλύτεροι και πιο ικανοί στην προβολή της μοναδικής λαϊκής λύσης που βρίσκεται στη ρήξη με την ΕΕ και την εξουσία του κεφαλαίου, για να μπει τέλος στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Προς τιμήν του μεγάλου ιστορικού γεγονότος της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του ΚΚΕ το 2018, η ΚΕ καλεί όλες τις Κομματικές Οργανώσεις, τα στελέχη, τα μέλη, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες να ριχτούμε με όλες μας τις δυνάμεις, να ισχυροποιηθεί το Κόμμα και οργανωτικά παντού. Να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας σε ενεργητικότητα, μαχητικότητα, σε πρωτοβουλίες και αποτελεσματικά έργα, αντάξια της ιστορικής αποστολής του Κόμματος και των παραδόσεών του.

Με τόλμη, με συλλογική ευθύνη και δέσμευση, να σχεδιάσουμε στόχους οικοδόμησης και να οργανώσουμε την υλοποίησή τους. Να ξεκινήσουμε από το 2015, και χρονιά τη χρονιά, με πρώτο μεγάλο σταθμό το 20ό Συνέδριο το 2017, να καταγράψουμε μια πραγματική τομή στην κομματική οικοδόμηση και να φτάσουμε στο 2018 με το κεφάλι ψηλά και την ικανοποίηση ότι φέραμε σε πέρας ένα μεγάλο, ιστορικής σημασίας, έργο.

Μπορούμε στην επόμενη τετραετία 2015-2018 να έχουμε πετύχει ένα μεγάλο άλμα στην κομματική οικοδόμηση και στην ιδεολογική και πολιτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην εργατική τάξη.

Βασικός παράγοντας, που κρίνει το ρόλο και την αποτελεσματικότητα του Κόμματος στο εργατικό κίνημα, στην ταξική πάλη, είναι η κομματική οικοδόμηση στη βιομηχανία, σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, η αύξηση της δύναμης και επιρροής στη μεγάλη μάζα της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα στα νεότερα τμήματά της. Αυτή η οργανωμένη δύναμη, ατσαλωμένη και αποφασισμένη, στα βιομηχανικά, εμπορικά και συγκοινωνιακά κέντρα, στα κέντρα Επικοινωνιών και Ενέργειας, είναι το θεμέλιο του Κόμματος και η προϋπόθεση για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δυνάμεων στα κρίσιμα μέτωπα της ταξικής πάλης και σήμερα και πολύ περισσότερο αύριο, ώστε να ανταποκριθεί στην ιστορική του αποστολή.

Η οικοδόμηση του Κόμματος στην εργατική τάξη, με βάση τις απαιτήσεις που απορρέουν από το Πρόγραμμά του και το Καταστατικό του, προϋποθέτει συνεχή βελτίωση της καθοδήγησης των οργάνων, των στελεχών, των ΚΟΒ, εξειδικεύοντας την ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση κατά χώρο και την πάλη μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στα άλλα κινήματα και μέτωπα πάλης. Προϋποθέτει συνεχή βελτίωση στον τομέα της ανάπτυξης της οργανωτικής πολιτικής, της ανάδειξης και εκπαίδευσης στελεχών.

Στην υλοποίηση αυτών των στόχων έχουμε ακατανίκητα όπλα. Είναι η Ιστορία μας, τα κοσμοϊστορικά επιτεύγματα της ταξικής πάλης στον 20ό αιώνα, η μεγάλη προσφορά του ΚΚΕ, η αντοχή του, οι αγωνιστικές του παραδόσεις, ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, η ανιδιοτέλεια, οι θυσίες των μελών και στελεχών του.

Τα όπλα αυτά, μαζί με τη θεωρία μας και την επεξεργασμένη στρατηγική του Κόμματος, είναι η μεγάλη μας υπεροχή απέναντι στην αστική τάξη, καθώς και στους κάθε λογής ιδεολογικούς μας πολέμιους, οπορτουνιστές, ρεφορμιστές.

Με οδηγό το Πρόγραμμα του Κόμματος και τις Αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου, να κατακτήσουμε το μεγάλο αυτό στόχο. Στην εισήγηση της ΚΕ στο 19ο Συνέδριο υπάρχει η παρακάτω υπόδειξη - απαίτηση:

"Κάθε όργανο, από την ΚΕ έως την ΚΟΒ, κάθε στέλεχος και μέλος πρέπει να αισθανόμαστε ως επιτελείο μάχης και μαζί αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να κατακτήσουμε την ικανότητα και της εξειδίκευσης - προσαρμογής και της ενοποίησης των από τα κάτω εστιών και ρευμάτων πάλης. Να διαμορφώνεται ένα ενιαίο ισχυρό πανελλαδικό ρεύμα που πατάει γερά στα πόδια του: Σε κάθε πόλη, με κέντρο τους μονοπωλιακούς ομίλους, τα εργοστάσια, τα εμπορικά κέντρα, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όλους τους παραδοσιακούς και σύγχρονους κλάδους, τους βιοπαλαιστές της πόλης, τους φτωχούς αγρότες, τα χωριά και βεβαίως τους χώρους μόρφωσης, τους χώρους συγκέντρωσης της νεολαίας που υποφέρει".

Κλειδί, επομένως, της επιτυχίας και της κατάκτησης ενός τέτοιου υψηλού στόχου είναι η επιτελικότητα της δουλειάς του κάθε οργάνου, του κάθε στελέχους, πράγμα που σημαίνει:

Να επεξεργαστούμε, δουλεύοντας την πείρα μας, σχέδιο που θα συμβάλλει, θα καλλιεργεί το έδαφος, ώστε να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς, στην επιχείρηση, στον κλάδο, στο σχολείο, σε μαζική κλίμακα, το ρεύμα των κομμουνιστικών ιδεών, απαραίτητη προϋπόθεση και κίνητρο για να πυκνώνουν οι γραμμές του Κόμματος με νέο αίμα.

Πάνω στο έδαφος των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων να προωθούμε τη γραμμή συσπείρωσης και στόχους διεκδίκησης, ώστε να δυναμώνει η πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, να γίνονται βήματα στην οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Αναπτύσσουμε, δηλαδή, μια ολόπλευρη και πολύμορφη δουλειά, με στόχο το ιδεολογικό - πολιτικό και οργανωτικό ατσάλωμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που απαιτεί σταθερότητα στον έλεγχο, συχνή εξέταση της πείρας και εντοπισμό των δυσκολιών, ανεβασμένο πνεύμα ευθύνης από τα όργανα και τις ΚΟΒ.

Επομένως, οι δείκτες παρακολούθησης και αξιολόγησης αυτής της προσπάθειας δεν μπορεί παρά να είναι αντίστοιχοι των απαιτήσεων που απορρέουν από τη συνθετότητα αυτού του καθήκοντος.

Υπολογίζουμε την κάλυψη των χρονιάτικων πλάνων στρατολογίας, των στόχων οικοδόμησης ΚΟΒ, που θα μπουν προς τιμήν των 100 χρόνων και το ποσοστό της απόλυτης αύξησης των κομματικών δυνάμεων με αφετηρία την κομματική δύναμη στις 31/12/2014. Έτσι ώστε να υπάρξει ριζική βελτίωση της κοινωνικής και ηλικιακής σύνθεσης του Κόμματος προς όφελος της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα των εργαζομένων στη βιομηχανία και στους άλλους στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας. Την ανάπτυξη των δυνάμεων της ΚΝΕ στα σχολεία και στις σχολές κατάρτισης, στους φοιτητές εργατικής - λαϊκής καταγωγής.

Η αύξηση, επίσης, της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη" και η αξιοποίησή του σαν οργανωτή και καθοδηγητή είναι οργανικά στοιχεία της προσπάθειας να αποκτηθούν νέα κομματικά στηρίγματα στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς.

Η επιβράβευση των Οργανώσεων που θα διακριθούν στα παραπάνω, θα γίνει με Ειδική Απόφαση της ΚΕ και θα ανακοινωθεί στην κεντρική πανηγυρική εκδήλωση του 2018 προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog