..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Γιώργος Σαρρής: Το ΠΑΜΕ είναι η μακρυά λίστα των .....αγωνιστών!!!


Για τη συναυλία της Κυριακής και τα 16χρονα του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Σαρρής είπε στο «Ριζοσπάστη»:
 «Το ΠΑΜΕ είναι αμέτρητες μέρες σκληρών αγώνων χωρίς σταματημό. Είναι η μακριά λίστα των αγωνιστών του που έδωσαν τα πάντα με πληρωμή την ίδια τους τη θυσία, την απόλυση ή και την καταδίκη από τα αστικά δικαστήρια. Είναι οι σκληρές συγκρούσεις των ναυτεργατών με τους ΟΥΚάδες στο λιμάνι του Πειραιά το 2002, είναι οι 9 μήνες απεργίας των Χαλυβουργών αλλά και οι τόσοι αγώνες που έρχονται.

Είναι ο δυνατός αέρας που φύσηξε από το '99 για να διώξει μια και καλή τη σκόνη του βρωμερού συμβιβασμού των εργατοπατέρων που θάμπωναν και λέρωναν τους ταξικούς αγώνες. Είναι ο δρόμος που δείχνει στους καταπιεσμένους πως αυτό που μπορούμε και μας αξίζει δεν είναι απλά ένα καλύτερο μεροκάματο, αλλά ένας άλλος καλύτερος δικός μας κόσμος. 
Είναι η φωνή που ξυπνάει εδώ και 16 χρόνια τις μουδιασμένες και φοβισμένες συνειδήσεις, που λέει στους γονατισμένους να σηκωθούν και φωνάζει δυνατά στους εργάτες: "Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog