..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ναι του Αλ. Τσίπρα σε πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη!!!!


Αποδέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη συγκρότηση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων, αλλά δεν αποδέχεται το άλλο σκέλος της πρότασης, να μη συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε προτείνει αντί για εξεταστική επιτροπή να συσταθεί μια επιτροπή από οικονομολόγους, με αντικείμενο τις αδυναμίες των πολιτικών που ασκήθηκαν από το 2009.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή του προς την πρώην υπουργό της ΝΔ αναφέρει πως βρίσκει «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρότασή σου για την παράλληλη σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων και διακεκριμένων επιστημόνων, με σκοπό τη μελέτη των αδυναμιών των πολιτικών των μνημονίων» και προσθέτει «δεσμεύομαι να υποστηρίξω την πρότασή σου στην πρόεδρο της Βουλής και ελπίζω στη συνεργασία σου για την υλοποίησή της».

Για την πρόταση σύστασης, διαβάστε ΕΔΩ εξεταστική επιτροπή, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει όλες τις πτυχές των γεγονότων και των αποφάσεων που οδήγησαν τη χώρα σε μια τρομακτική περιδίνηση».

Και μέσω της επιστολής προς την Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός δείχνει πως με την εξεταστική επιτροπή αναζητά άλλοθι για την πολιτική επέκτασης της αντιλαϊκής πολιτικής που βασίζεται στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog