..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Στο τέλος ξυρίζουν το.......γαμπρό!!!!!!!


Αν πριν την προχτεσινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας (κυβέρνηση - εργοδότες - ΓΣΕΕ) για το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις οι εργαζόμενοι ήταν μια φορά κουμπωμένοι, μετά απ' αυτή πρέπει ακόμα πιο πολύ να ανησυχούν. Αρκεί μόνο να διαβάσουν τη χτεσινή «Αυγή» για να καταλάβουν.
Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται να ομολογήσει, εμμέσως πλην σαφώς, πως η κυβέρνηση όχι μόνο δε θα προβεί σε άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού αλλά, όπως γράφει και στον τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ, αυτό θα γίνει «Με διαπραγματεύσεις η επαναφορά του κατώτατου μισθού». Προσθέτει, μάλιστα, διευκρινιστικά: «Συνδικάτα και εργοδότες θα αποφασίσουν για το βηματισμό προς τα 751 ευρώ. Καταθέτουν προτάσεις μέχρι την προσεχή Δευτέρα...»

Το έδαφος για τις νέες εξελίξεις είχε ήδη προετοιμάσει ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος, με σχετικό δελτίο Τύπου λίγο μετά την τριμερή συνάντηση, επισήμανε ότι «το σχετικό Σχέδιο Νόμου αναμένεται να διαμορφωθεί στην τελική μορφή του τις επόμενες ημέρες».

Που σημαίνει ότι οι εξαγγελίες και οι μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης δεν είναι παρά απλές ιδέες προς συζήτηση με τους εργοδότες. Το τι θα φτάσει στη Βουλή και τι θα ψηφιστεί τελικά θα το δούμε. Γιατί, όπως λέει και ο λαός μας, «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό»! Και απ' ό,τι φαίνεται κυβέρνηση και εργοδότες κρατάνε στα χέρια τους αρκετά ξυράφια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog