..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΤΑΠ-ΜΜΕ: Με κλειδωμένες τις πόρτες και σε 5΄ λεπτά έδωσαν τα διαθέσιμα του Ταμείου στην ΤτΕ.!!!!!!


Την απόφαση να δοθούν τα διαθέσιμα του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε το ΔΣ του Ταμείου.

Η απόφαση μάλιστα πάρθηκε μέσα σε πέντε λεπτά σε μια κλειδωμένη αίθουσα με τους εργαζόμενους απ' έξω, όπως καταγγέλλουν τα Σωματεία Λιθογράφων και Πρακτορείων Τύπου, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Τύπου στα ΜΜΕ οι οποίοι πραγματοποίησαν παρέμβαση.

Οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, απαιτώντας να μη δοθεί ούτε ευρώ από το Ταμείο στην Τράπεζα της Ελλάδας κατ' εντολήν της κυβέρνησης, μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε και προβλέπει την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων από το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλους οργανισμούς.

Σε κοινή τους ανακοίνωση η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνουν:

«Με κλειδωμένες τις πόρτες και τους εργαζόμενους απ’ έξω, συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ στις 15.00 και στις 15.05 άνοιξε η πόρτα και ανακοινώθηκε η απόφασή του για την κατάθεση των διαθέσιμων στην ΤτΕ.

Απόφαση που πάρθηκε εν κρυπτώ και με συνοπτικές διαδικασίες. Τέτοια ήταν η βιασύνη τους να δείξουν καλή διαγωγή στην κυβέρνηση και τα αφεντικά τους. Η κυβέρνηση προέτρεψε και αυτοί υπάκουσαν να της προσφέρουν τα διαθέσιμα του Ταμείου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δανειστές. που γι' αυτήν, ανεξάρτητα τι λέει, αποτελούν προτεραιότητα.

Ξεχωριστή ευθύνη φέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ που πήραν θέση και στήριξαν την παραπάνω απόφαση. Αυτός ήταν και είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Αυτοί, που υποτίθεται ότι προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, βάφτισαν, όπως και η κυβέρνησή τους, τη στάση τους "πατριωτικό καθήκον". Εμείς τους απαντάμε ότι πατριωτισμός είναι το δίκιο και τα συμφέροντα του λαού.

Έτσι εξηγείται και η επιμονή των κυβερνήσεων, όποιες κι αν είναι αυτές, να επιλέγουν για το ΔΣ του Ταμείου πάντα τα ίδια πρόσωπα, αποκλείοντας τους εκπροσώπους των ταξικών συνδικάτων.

Το σημερινό συμβάν είναι προάγγελος νέας επίθεσης στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή και χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουν τον αγώνα για επανάκτηση των απωλειών, για ζωή με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι τους. Να πετάξουν έξω από τα ΔΣ των σωματείων αυτούς που βάζουν πλάτη για να περνάνε τα αντεργατικά μέτρα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα - Νόμος είναι το δίκιο μας».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog