..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή για την διαπραγμάτευση: Αποφεύγετε την συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή όπως "ο διάολος το λιβάνι"


Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, στη συζήτηση - «εξπρές» για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους και την επέκταση της δανειακής σύμβασης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πρωτολογία του είπε τα εξής:«Ο λαός μας πολύ σοφά λέει "η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται". Και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο κατάργησης των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αφού προεκλογικά είχε κάνει σημαία την κατάργησή τους, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία επέκτασης του υπάρχοντος μνημονίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας.

Κι όχι μόνο αυτό. Εδώ και πάνω από 40 μέρες, δεν έχει γίνει η απαραίτητη σύγκληση της Βουλής, όχι απλά για μια τυπική, φαστ τρακ συζήτηση - ενημέρωση, αλλά για ουσιαστική συμμετοχή και τοποθέτηση των κομμάτων και των βουλευτών για το αν μας βρίσκει σύμφωνους αυτή η νέα συμφωνία - δέσμευση που υπέγραψε η κυβέρνηση και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Σήμερα όμως, επιτρέψτε μου να πω, ούτε καν ενημέρωση έγινε. Επανάληψη συνθημάτων, γνωστών ζητημάτων και προεκλογικά και μετεκλογικά από τις προγραμματικές δηλώσεις, και τίποτα άλλο. Βέβαια, μπορούμε να εξηγήσουμε τη στάση σας και γιατί επαναλαμβάνετε, ακόμα πιο αμήχανα, ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι από εσάς στις διάφορες συγκυβερνήσεις. Και γιατί οδηγήσατε στη σημερινή παρωδία - συζήτηση ουσιαστικά.

Ξέρετε ότι το πιο πιθανό ήταν να χρειαστεί να σηκώσετε το χέρι και να ψηφίσετε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την παράταση της συμφωνίας- μνημονίου. Το "ναι σε όλα" των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα συναντιόταν σε αυτή την περίπτωση με το "ναι σε όλα" των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό και αποφεύγετε μια τέτοια συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή, όπως ζήτησε το ΚΚΕ, όπως "ο διάολος το λιβάνι".

Κύριοι της κυβέρνησης

Ο ελληνικός λαός καλό είναι να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, να αρχίζει να ξεχωρίζει τα ψέματα από τις αλήθειες, τα διαφημιστικά τρικ και τις απάτες από τη γνήσια ενημέρωση και άποψη. Στην ουσία, πρέπει να ξέρει και να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

ΠΡΩΤΟΝ:

Προσπαθείτε να παρουσιάσετε ως σκληρή και υπερήφανη μια διαπραγμάτευση που περιέχει ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, αεροδρομίων, λιμανιών, δημοσίων επιχειρήσεων, νέο φοροκυνηγητό σε λαϊκά στρώματα, φοροαπαλλαγές για τους ομίλους, επανεξέταση εξαιρέσεων από τις γενικές διατάξεις του συνταξιοδοτικού συστήματος και άλλα σχετικά.

Προσπαθείτε να αποκρύψετε, πίσω από τα παραπλανητικά συνθήματά σας για τέλος της λιτότητας, για αντιυφεσιακά μέτρα που θα φέρουν τάχα ευημερία για όλους, ότι στην πραγματικότητα δεσμεύεστε να προχωρήσετε στο γνωστό αντιλαϊκό δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και της "απελευθέρωσης" τομέων στρατηγικής σημασίας.

Μας παρουσιάζετε ως νέα τάχα φιλολαϊκή μορφή ιδιωτικοποίησης τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, λες και δεν έχουμε αρκετή πείρα στη χώρα μας από τις ΣΔΙΤ και τις Συμβάσεις παραχώρησης.

Προβάλλετε ως δήθεν μεγάλη μάχη τις επιφυλάξεις σας να αυξηθούν και άλλο τα όρια συνταξιοδότησης και κρύβετε ότι έχετε ήδη αποδεχτεί τη μεγάλη αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προωθείτε τα αντικίνητρα σε κάθε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Καλείτε το λαό να είναι περήφανος που θα δουλεύει ως τα βαθιά γεράματα για να πάρει μια σύνταξη πείνας.

Κάνατε ήδη με τα πρόσφατα μέτρα εσωτερικού δανεισμού το επόμενο βήμα για τη νέα ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Είστε έτοιμοι να προχωρήσετε σε νέες αυξήσεις των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων, την ώρα που ανακοινώνετε νέες κρατικές δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα από τις ΗΠΑ.

Μας καλείτε να δώσουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, την ώρα που διατηρείτε τις προκλητικές φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους εφοπλιστές.

Αυτό που διαπραγματεύεστε πραγματικά είναι μια σχετική χαλάρωση της σημερινής περιοριστικής πολιτικής, για να διασφαλίσετε περισσότερο κρατικό χρήμα για τους εγχώριους μονοπωλιακούς ομίλους.

Η υπερήφανη διαπραγμάτευσή σας αφορά συμφέροντα της άρχουσας τάξης που επιδιώκετε να υπηρετήσετε ως κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες. Όπως κι αν καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση, ο λαός θα βρεθεί πάλι στη γωνία, θα είναι χαμένος, αν δεν οργανώσει έγκαιρα την αντεπίθεσή του.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

Προσπαθείτε να παρουσιάσετε ως πολυδιάστατη και συμφέρουσα εξωτερική πολιτική τα ταξίδια σας και τις συναντήσεις σας, αποκρύβοντας ότι προσπαθείτε να ισορροπήσετε και μάλιστα επικίνδυνα ανάμεσα σε οξυμένες αντιθέσεις ισχυρών παικτών, μέσα στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Προσπαθείτε να φανείτε αρεστοί και χρήσιμοι σε όλους, Ευρωπαίους και Αμερικανούς, Ρώσους και Κινέζους, αποκρύβοντας από το λαό ότι όλα αυτά τα κάνετε ακριβώς γιατί έχουν σχέση με τη μοιρασιά της πίτας των αγορών, κάτι το οποίο υπηρετεί και προσβλέπει το μεγάλο κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, χωρίς τίποτε σημαντικό να έχει σε τελευταία ανάλυση να κερδίσει ο λαός.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στην Αμερική, έκανε μια σειρά από απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις. Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη. Η πρόσκληση στις ΗΠΑ, σε ρόλο υπερατλαντικού ρυθμιστή του ενεργειακού πλούτου της χώρας και η παρουσίαση τους ως δύναμη σταθερότητας, αποτελεί πρόκληση για το λαό μας. 
Η πείρα έχει δείξει ότι τέτοιες λύσεις, όχι μόνο υπονομεύουν κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά οδηγούν το λαό μας και σε νέες περιπέτειες. Έδωσε διαπιστευτήρια η κυβέρνηση προς τις ΗΠΑ.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι εκτός από τη γνωστή διαπάλη μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, σήμερα ρόλο παίζουν ακόμα περισσότερο και άλλοι παράγοντες, όπως η διαπάλη ΗΠΑ- Γερμανίας για την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ έχουν στόχο τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία, καθώς και την αποδυνάμωση της σχέσης Γερμανίας-Ρωσίας και μέσα από την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι έχουμε σε εξέλιξη την υλοποίηση των νέων ατλαντικών σχεδίων επέμβασης στην ευρύτερη περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, με μοχλό το ισλαμικό κράτος, τους τζιχαντιστές, με στόχο τον έλεγχο των αγορών, των εξελίξεων και της περιοχής άμεσα από τις ΗΠΑ.

Προσπαθείτε να φανείτε αρεστοί και χρήσιμοι σε Αμερικάνους, Ευρωπαίους και λοιπά, τονίζοντας ότι είστε διαθέσιμοι για συμμετοχή σε επεμβάσεις στην περιοχή, με πρόσχημα την υπεράσπιση δήθεν των χριστιανικών πληθυσμών, αποκρύβοντας όμως από το λαό ότι τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες περικλείουν άμεσους κινδύνους μεγαλύτερης εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τους οποίους μόνο θύματα θα έχει ο λαός και τα παιδιά του.

ΤΡΙΤΟΝ:

Προσπαθείτε δύο μήνες τώρα να δώσετε τη μάχη των ανέξοδων και επιφανειακών συμβολισμών χωρίς ουσία, για προπαγανδιστικούς λόγους, που τελικά καταντάνε -  είναι σκέτη διαφημιστική απάτη.

Δεν ξέρετε ότι υπάρχει και η λαϊκή ρήση: "Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα...";

Ειλικρινά δε μας ενδιαφέρει καθόλου πώς θα ονομάσετε τα μνημόνια, για τους δικούς σας λόγους.

Ούτε πώς θα λέτε την τρόικα. Άλλωστε, από την αρχή της κρίσης, εδώ και 5 χρόνια, ήμασταν το μόνο κόμμα που λέγαμε ότι μπορεί να βρεθούν πολλά ονόματα γι' αυτήν. Και τα βρήκατε. Τρεις θεσμοί, Brussels group κλπ. Την ίδια δουλειά κάνουν άλλωστε όλοι τους, όπως έκανε και η τρόικα με άλλους τώρα διαχειριστές.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα, να σας θυμίσουμε ότι εμείς από την αρχή είχαμε αντιταχθεί στον κάλπικο διαχωρισμό μνημόνιο - αντιμνημόνιο, μνημονιακές - αντιμνημονιακές δυνάμεις. Είχαμε αποκαλύψει ως ψεύτικους αυτούς τους διαχωρισμούς και ότι τους χρησιμοποιείτε για κρύψετε από το λαό τους πραγματικούς λόγους και αιτίες που φέρνουν μνημόνια, όλες τις επαίσχυντες αυτές συμφωνίες.

Και αυτοί οι λόγοι δεν έπαψαν να υπάρχουν επειδή βγήκατε εσείς στην κυβέρνηση. Και δεν είναι άλλοι από το ότι τα μνημόνια είναι μόνιμες αξιώσεις του ΣΕΒ και πάγιες κατευθύνσεις της ΕΕ γι' αυτό και τα αντιλαϊκά μέτρα τους υλοποιούνται παντού στην ΕΕ και εκεί που έχουν μνημόνια και εκεί που δεν έχουν.

Και ακριβώς, η υλοποίηση αυτών των αξιώσεων των καπιταλιστών και των κατευθύνσεων της ΕΕ, θα συνεχιστεί, με επιμέρους ίσως διαφορές στα μίγματα, χωρίς να αλλάζει η ουσία, και την επόμενη περίοδο.

Κύριοι της κυβέρνησης

Ακολουθείτε εδώ και δύο μήνες τη γνωστή συνταγή, από τη μια καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων και προσδοκιών και από την άλλη αξιοποιείτε το εμπόριο του φόβου, της τρομοκρατίας, της ανασφάλειας που νιώθει ο λαός μας.

Ήδη πήραμε μια γεύση με τα κουτσουρεμένα κι αυτά μέτρα της απόλυτης εξαθλίωσης. Το δήθεν ανθρωπιστικό νομοσχέδιο έγινε νόμος, για να θωρακίσει τη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που έρχεται στο μέλλον. Με το νόμο φτωχός ο λαός πάλι, νόμιμα εκμεταλλευόμενος, εξαθλιωμένος.

Μας λέτε συνεχώς ότι είναι ακόμη νωρίς!

Δεν υπάρχει νωρίς ή αργότερα για μια ζωή ανθρώπινη και αξιοπρεπή. Ή θα είναι ανθρώπινη ή θα είναι άθλια, απάνθρωπη.

Μέση φτώχεια, μέση πείνα, μέση υγεία, μέση μόρφωση, μέση ζωή δεν υπάρχει.

Η ζωή ή υπάρχει ή δεν υπάρχει! Η ζωή είναι σαν ένα θεατρικό έργο που παίζεται για μια φορά, χωρίς μάλιστα καμία πρόβα και χωρίς επανάληψη!

Και το ΚΚΕ δεν παίζει με το λαό. Ούτε προβάρει κουστούμια, ούτε γραβάτες, ούτε μιντιακά χαμόγελα αυτοϊκανοποίησης, ούτε πολύ περισσότερο εξαπατά το λαό.

Και από το βήμα της βουλής σας λέμε: Οι δηλώσεις τέλειωσαν! Οι κωλοτούμπες τέλειωσαν! Σήμερα κυβερνάτε και υπογράφετε νόμους.

Είστε πλέον εταίρος στην εργαλειοθήκη της εξουσίας της αστικής τάξης. Γίνατε κυβέρνηση. Είστε υπόλογοι απέναντι στο λαό και όχι στο ΚΚΕ.

Εμείς δεν θα σας ευχηθούμε όπως ίσως κάνει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, άλλα κόμματα να πετύχετε. Όλοι αυτοί σας λένε να πετύχετε γιατί είστε στην ίδια γραμμή πλεύσης από την άποψη της υπεράσπισης της εξουσίας των μονοπωλίων.

Κυρίες και κύριοι

Η ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ στήριξαν, στηρίζουν τη συμφωνία - γέφυρα των 4 μηνών, είναι στη γραμμή της επίτευξης πάση θυσία συμβιβασμού με τους εταίρους, για την επίτευξη νέας συμφωνίας, όπως κι αν ονομαστεί κλπ. Και σε αυτό βέβαια φυσιολογικά τείνουν  χέρι βοήθειας στην κυβέρνησή σας.

Άλλα κόμματα, όπως ορισμένες, όπως λέγονται, δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, άλλοι, ακόμα και ανεγκέφαλοι, η ΧΑ επίσης, μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή, σε άλλο νόμισμα, στα πλαίσια φυσικά αυτού του συστήματος, της καπιταλιστικής του Ένωσης, της ΕΕ, της επιλογής τέτοιων συμμαχιών.

Εσείς, κύριοι της συγκυβέρνησης, ακροβατείτε ανάμεσα και στις δύο αυτές εκδοχές και τις ονομάζετε μάλιστα και τις δύο αριστερές.

Και συμβιβασμό και νέα συμφωνία επιδιώκετε, αφού άλλωστε αυτό αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, θέλουν και οι εταίροι στην ΕΕ και οι ΗΠΑ και ισχυρά τμήματα της αστικής τάξης της Ελλάδας.

Και κάποια στελέχη σας, υπουργοί σας, φλερτάρουν ταυτόχρονα με την ιδέα μιας κάποιας έστω αποσταθεροποίησης της ευρωζώνης, ακόμα και εξόδου από το ευρώ, πάντα φυσικά στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου α(δείτε ΕΔΩ το video)νάπτυξης.

Στον αντίποδα και των δύο αυτών εκδοχών βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ.

Γι αυτό και λέμε από την πρώτη μέρα:

- Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία που προετοιμάζει νέες μεγάλες μακροχρόνιες δεσμεύσεις.

- Γι αυτό λέμε κατάργηση εδώ και τώρα όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

- Γι αυτό λέμε πάλη για ανάκτηση των απωλειών ξεκινώντας από συγκεκριμένα άμεσα μέτρα πραγματικής ανακούφισης του λαού.

- Γι αυτό λέμε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

- Γι αυτό και η διαφορά μας είναι η μέρα με τη νύχτα, με όσους προβάλουν την γραμμή εξόδου από το ευρώ ξεκομμένα, αποσπασμένα, χωρίς να λένε τι θα γίνει, χωρίς να δίνουν απάντηση και λύση στο πρόβλημα της εξουσίας.

Του ποιος δηλαδή θα κατέχει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ, για να σχεδιάσει κεντρικά, επιστημονικά, πανεθνικά την οικονομία της χώρας και τις κοινωνικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να αξιοποιείται πλήρως ο πλούτος που υπάρχει στην χώρα, να κατανείμει τους πόρους και το εργατικό δυναμικό ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι και όλες, να έχει ως βάση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που θα οδηγούν στην ευημερία του λαού και του τόπου.

Κι αυτός που "να πάρει πρέπει την εξουσία" όπως έλεγε και ο Μπρεχτ, δεν είναι άλλος κατά την άποψή μας, από την ίδια την εργατική τάξη, το λαό, οικοδομώντας μια ριζικά νέα, διαφορετική κοινωνία.

Αλλιώς και με άλλο νόμισμα, το σύστημα θα εξακολουθεί να παραδέρνει στις κρίσεις του, το αστικό κράτος, αυτό που γνωρίζουμε, θα εξακολουθεί να αναπαράγει τη σαπίλα και τη διαφθορά, τα σκάνδαλα και εσείς θα τρέχετε να τα μαζεύετε υποτίθεται, για να ξεχνιούνται μετά από λίγο καιρό, η χώρα θα μένει αλυσοδεμένη σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, σε αδιέξοδα και μια από τα ίδια για το λαό και τη νεολαία.

Το Κόμμα μας έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Είχαμε καταθέσει και τροπολογίες για την άμεση ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών. Η κυβερνητική πλειοψηφία όμως την πρόταση νόμου αυτή, ουσιαστικά τη σαμποτάρει. Ουσιαστικά την καθυστερεί δηλαδή. Έχει άλλες προτεραιότητες βλέπετε...

Και αντί να φέρει στη βουλή για ψήφιση τέτοια νομοσχέδια που πραγματικά ανακουφίζουν το λαό και ανοίγουν άλλο δρόμο, ασχολούνται όλοι τους, από τον Πρωθυπουργό, μέχρι τους υπουργούς οικονομικών και βάλε, να δίνουν σε καθημερινή βάση συνεντεύξεις σε Ελλάδα και όλη την υφήλιο.

Όχι μόνο για να παραμυθιάζουν τον κόσμο, όπως λένε ορισμένοι, αλλά και για να επιτίθενται στο ΚΚΕ, επειδή λέει δεν στηρίζει τις αντιλαϊκές αποφάσεις τους και τα νέα μνημόνια, τις νέες συμφωνίες που διαπραγματεύονται σκληρά. Αποκαλούν το ΚΚΕ ως ανιστόρητο. Ένα Κόμμα, που έχει δώσει τα καλύτερα παιδιά του στον αγώνα για την επικράτηση των πιο προοδευτικών ιδεών για το καλό του λαού και της πατρίδας.

Τους κατανοούμε. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τι σας ενοχλεί. Σας ενοχλεί το γεγονός ότι το ΚΚΕ μένει σταθερός αντίπαλος του ευρωατλαντισμού, όλων εκείνων τους οποίους εσείς σήμερα δίνετε γη και ύδωρ. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε δυναμικά, αποφασιστικά και από το βήμα της Βουλής και στους δρόμους με το λαϊκό κίνημα μέχρι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό και την πατρίδα μας». 

Η δευτερολογία του  Δημήτρη Κουτσούμπα

Στη δευτερολογία του,  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας είπε:

«Τόσες ώρες εδώ μέσα δεν μας φωτίσατε, εμάς τουλάχιστον, πιστεύω δεν φωτίσατε και τον ελληνικό λαό, κύριοι της κυβέρνησης, κύριε πρωθυπουργέ, ουσιαστικά, για το τι θα κάνετε για τη διαπραγμάτευση, τι ακριβώς έχετε κάνει μέχρι τα τώρα και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που θέσαμε και εισηγητικά.

Αντίθετα, γίναμε μάρτυρες μιας γνωστής δικομματικής διαμάχης σε νέα φυσικά εκδοχή - από τα παλιά έρχεται και αυτή - με νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου, και βεβαίως κι απ' τη μεριά σας με φραστικές επιθέσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση και η αξιωματική αντιπολίτευση με χειρισμούς για τον κανονισμό και άλλα σχετικά, προκειμένου κατά τη γνώμη μας, και το λέμε ειλικρινά, να κρύψετε την ουσιαστική συμφωνία για τους δρόμους αυτής της διαπραγμάτευσης, για τη συμφωνία - γέφυρα, την τετράμηνη, που είναι παράταση του υπάρχοντος μνημονίου που είχε ψηφίσει η προηγούμενη συγκυβέρνηση και βεβαίως το γεγονός της άρνησής σας να γίνει ουσιαστική σήμερα συζήτηση στη Βουλή και βεβαίως να τεθεί, να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές και να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, έτσι ώστε να ξέρει και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς πρεσβεύει ο καθένας εδώ μέσα και ως πολιτικό κόμμα το καθένα συλλογικά και ατομικά ο κάθε βουλευτής.

Και βεβαίως πιστεύουμε ότι γι' αυτό δεν τη φέρνετε, διότι εκεί θα ψήφιζαν αυτή τη συμφωνία και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτές άλλων κομμάτων.

Σας λέμε καθαρά ότι μάταια προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω απ' το δάχτυλό σας, αλλάζοντας τα ονόματα του μνημονίου, της τρόικας. Δεν αλλάζει το αντιλαϊκό περιεχόμενο, ο αντιλαϊκός χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας που υπογράψατε και εξακολουθείτε να αρνείστε να τη φέρετε για ψήφιση στη Βουλή.

Οσοι έτρεφαν αυταπάτες για τα προεκλογικά σας συνθήματα, όσοι πίστεψαν ότι θα σκίσετε πραγματικά τα μνημόνια και θα βαράτε και τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές μπορούν και πρέπει να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. Δεν αναφέρομαι στους αγαπητούς κυρίους και κυρίες αυτής της αίθουσας, αλλά στον ελληνικό λαό. Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησής σας με τους δανειστές δεν αφορά την ικανοποίηση πραγματικών αναγκών του λαού. Οι «κόκκινες γραμμές» σας δεν αφορούν ούτε το στοιχειώδες, την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών της λαϊκής οικογένειας που μάτωσε την περίοδο της κρίσης. Προσπαθείτε να παρουσιάσετε τις επιμέρους διαφορές και ενστάσεις σας για το ποιο θα είναι το μείγμα διαχείρισης του χρέους, περιοριστικό, επεκτατικό, μείξη αυτών των δύο, δεν έχει τόση σημασία, ως μείζον θέμα, το οποίο δήθεν θα φέρει αυτόματα και φιλολαϊκές αποφάσεις και μέτρα.

Ολα αυτά τα πάρε - δώσε, τα σούρτα - φέρτα και του κυρίου πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης, που παρακολουθεί με πάρα πολλά ερωτήματα ο ελληνικός λαός σήμερα, βεβαίως έχουν να κάνουν με την ίδια τη διαδικασία της αλλαγής αυτού του μείγματος και το γεγονός ότι είναι πιο πολύπλοκη και περίπλοκη αυτή η διαδικασία σήμερα σε σχέση με παλιότερα. Γιατί τώρα η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, μια σειρά χρόνια, και βέβαια αυτό προσπάθησε να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αφού αυτή είναι η διαδικασία εντός των τειχών της ΕΕ.

Η ΕΚΤ καθορίζει την ενιαία νομισματική πολιτική των κρατών - μελών, το Γιούρογκρουπ κανονίζει τους ενιαίους δημοσιονομικούς στόχους για τα κράτη - μέλη, για όλα τα κράτη - μέλη και για την Ελλάδα φυσικά. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι και αλυσοδεμένη με τα δάνεια, το μεγάλο χρέος κ.λπ., και βεβαίως δεν έχει και ρευστό.

Αυτή είναι όλη η ιστορία για να είμαστε ειλικρινείς όλοι μεταξύ μας. Ετσι εξηγείται και αυτό που λέμε εμείς και αυτό που κρύβετε εσείς, ενώ το υλοποιείτε στην πράξη, ότι τα πάντα θα πρέπει να έχουν την έγκριση του Γιούρογκρουπ και θα πρέπει να συνοδεύεται αυτή η έγκριση από συγκεκριμένες συμφωνίες εξυπηρέτησης του δανείου, δηλαδή με μνημόνιο, άσχετα πώς το ονομάζει ο καθένας.

Μάταια λοιπόν προσπαθείτε να ξεγελάσετε τους εργαζόμενους με χιλιοειπωμένα συνθήματα για τέλος της λιτότητας, υφεσιακών μέτρων κ.ά. Τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ληφθούν είναι για να δοθεί ώθηση στην καπιταλιστική ανάπτυξη - γιατί αυτή είναι και έτσι λέγεται, όσο και αν μας λέτε ότι χρησιμοποιούμε ξύλινη γλώσσα -, για να προσελκύσετε επενδύσεις μονοπωλιακών ομίλων. Είναι μέτρα που θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες σε όφελος των κερδών των λίγων. Τα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν την κρίση, θα κληθούν και πάλι να ξαναπληρώσουν. Δεν υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη χωρίς ξεζούμισμα των εργαζομένων, χωρίς αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, χωρίς να γίνεται φθηνότερη η εργατική δύναμη, χωρίς ανεργία, που τη χρησιμοποιούν γι' αυτούς που δουλεύουν, για να ρίχνουν πιο κάτω τα μεροκάματα, χωρίς ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αυτό αποδεικνύει η πείρα σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, η πείρα των ΗΠΑ, η πείρα της Ιαπωνίας που ακολούθησαν και επεκτατική πολιτική, θιασώτες της οποίας είστε και εσείς.(δείτε ΕΔΩ το video)

Οι αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας διαπραγματεύονται μεταξύ τους φυσικά και αυτές, πολύ σκληρά σε ορισμένα ζητήματα, αλλά είναι ενωμένες όταν πρόκειται να προχωρήσουν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις τους, τις αναδιαρθρώσεις, για να θωρακίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων τους.

Ο λαός μας θα πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του απέναντι στους πραγματικούς αντιπάλους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό μας από την προετοιμασία για σύγκρουση, για ρήξη και με την ΕΕ και με το κεφάλαιο και με την εξουσία του».

2 σχόλια:

  1. Γιατί κρύβει ο Κουτσούμπας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 54% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ συμφωνεί με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ; Ιδού η απορία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί κρύβει ο Κουτσούμπας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 54% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ συμφωνεί με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ; Ιδού η απορία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog