..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Στελέχωση των κυβερνητικών οργάνων με επιβάρυνση....... εκατομμυρίων ευρώ!!!!!!!!


 Ετήσια επιβάρυνση εκατομμυρίων ευρώ στους κρατικούς προϋπολογισμούς προκύπτει από άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου που καταθέτει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαβάστε ΕΔΩ -> Το νομοσχέδιο με τα ψίχουλα , οι οποίες αφορούν στην «οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων».

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται και τα παρακάτω:

-- Δημιουργούνται θέσεις «αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα» σε κάθε υπουργείο και ως τούτου καταβολής μισθών και στο προσωπικό που θα τους συνεπικουρεί, όπως επισημαίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Με τα «σημερινά δεδομένα» εκτιμά τη σχετική δαπάνη σε 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

-- Συστήνονται δύο νέες γενικές γραμματείες (καταπολέμηση της διαφθοράς και Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής πολιτικής). Το ύψος της δαπάνης θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αποσπάσεων - μετατάξεων από άλλες υπηρεσίες σε συνδυασμό με τυχόν νέες προσλήψεις.

-- Καταργείται ο υπάρχων περιορισμός σύστασης μέχρι 3 θέσεων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών ανά υπουργείο.

-- Αυξάνεται κατά 10, ο αριθμός των υπαλλήλων που αποσπώνται στα γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών. Η πρόσθετη δαπάνη, σύμφωνα με το ΓΛΚ, υπολογίζεται σε 930.000 ευρώ και αφορά στην καταβολή υπερωριακής απασχόλησης.

-- Καταβολή οδοιπορικών εξόδων στους εθελοντές που υπηρετούν την κυβέρνηση (γραφεία πρωθυπουργού, αντιπροέδρων και υπουργών)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog