..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλα στη Βουλή και άλλα στους....... δήμους!!!!!!!


Τι ειρωνεία; 
Τη μέρα που ξεκίνησε η συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής για το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τίτλο «Μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης», ήρθαν στη δημοσιότητα δύο ειδήσεις που τις διαβάσαμε χτες στο «Ριζοσπάστη».

Η πρώτη: Στη Λάρισα η δημοτική αρχή που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το νερό σε έναν άνεργο καρδιοπαθή επειδή είχε χρέη που δεν μπορούσε να το πληρώσει.

Η δεύτερη: Στο Βόλο η δημοτική αρχή Μπέου αποφάσισε να κόβει το νερό σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς πάνω από 80 ευρώ. 
Αυτή την πρόταση στήριξαν οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Χωρίς σχόλια...   
                                   «Πληρώνω, πληρώνω» τα διόδια

«Ηλεκτρονικά διόδια με βάση τα χιλιόμετρα», «κοινωνικά τιμολόγια για διόδια» και άλλα παρόμοια συζητά το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων. Πού πήγανε οι «ληστρικές συμβάσεις»; Πού πήγανε τα «άγρια χαράτσια»; Πού πήγε η «αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος»; Πού πήγαν όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια τα τελευταία χρόνια; Τα διόδια θα υπάρχουν και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα θα εκσυγχρονιστούν.

Θυμίζουμε ότι από το 2008 έως και σήμερα η αύξηση στην τιμή των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων έχει ξεπεράσει το 400%! Θυμίζουμε, επίσης, ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είχε, ανακοινώσει, το Νοέμβρη του 2014, ότι μέσα στο 2017 θα υλοποιηθεί η πολιτική της χρέωσης ανά χιλιόμετρο για τα διόδια, τότε με αφορμή τα έργα στην Εγνατία Οδό... Κάτι που είχαν υποδεχτεί με μεγάλη χαρά οι κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους οδικούς άξονες της χώρας. Και αυτό γιατί θα συνεχίσει να τους αποφέρει δισεκατομμύρια...

"Ρ" 08032015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog