..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τα κορίτσια του Γ. Βαρουφάκη και οι αποδείξεις της........ λοταρίας!!!!!!


Δείτε τις αποδείξεις που θα μπαίνουν στη λοταρία | Οι τυχεροί θα κερδίσουν μέχρι 10.000 ευρώ

Πρόκειται για μία νέα μεταρρύθμιση που πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης... και σύμφωνα με την οποία θα δίνει επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση, όπως δήλωσε ο Υπουργος Οικονομικών.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα κληρώνονται όλες οι αποδείξεις. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αποδείξεις από συναλλαγές όπου σημειώνεται μικρής κλίμακας έως καθόλου φοροδιαφυγή να μην συμπεριληφθούν στη λίστα με τις προς κλήρωση αποδείξεις. Τέτοιες είναι οι αποδείξεις από τα super markets και τα πρατήρια καυσίμων.

Από την άλλη πλευρά, ο κατάλογος θα είναι μακρύς για παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή, όπως γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτές, μπαρ και εστιατόρια, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Επίσης, εξετάζεται να συμπεριληφθούν και οι αποδείξεις από καταστήματα λιανικής πώλησης υποδημάτων και ενδυμάτων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο ενδέχεται να επεκταθεί, αν τα έσοδα πάνε καλά ή υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί το προς κλήρωση ποσό το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται πως διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog