..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ευρώπη: Η μεγάλη αγάπη του ..........Αλ. Τσίπρα!!!!!!


Το γεγονός ότι η «δημοσιονομική προσαρμογή», που μάτωσε το λαό, αποτελεί «σημείο αφετηρίας» για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και το δανεισμό από τις αγορές επιβεβαιώνει ο Αλ. Τσίπρας

Την... αγάπη του για την ΕΕ διαμηνύει ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», διαβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που υπαγορεύει η αντιλαϊκή στρατηγική της λυκοσυμμαχίας, πατώντας στα «επιτεύγματα» της προηγούμενης κυβέρνησης που ισοπέδωσαν το λαό για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

«Αποκλείω έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, διότι αγαπώ την Ευρώπη», δηλώνει ο πρωθυπουργός. Επαναφέρει το ζήτημα του χρέους, αποσυνδέοντάς το ωστόσο από την αξίωση για «κούρεμα», αφού, όπως λέει, σημαντικότερη είναι η επίλυση ενός σοβαρότερου προβλήματος, κι «αυτό είναι η λιτότητα, η οποία οδήγησε το χρέος στα ύψη». Παίζοντας με τις λέξεις και συσκοτίζοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, υποστηρίζει ότι το να βαφτίζει την τρόικα «θεσμούς» είναι θέμα ουσίας καθώς «κάθε χώρα στην Ευρώπη πρέπει να συνεργαστεί με αυτούς τους θεσμούς. Αυτό όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την τρόικα, η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν. Οι υπάλληλοί τους έρχονταν στην Ελλάδα για να μας επιτηρήσουν αυστηρά. Τώρα συζητούμε και πάλι απευθείας με τους θεσμούς. Η Ευρώπη, μέσω αυτής της αλλαγής, έγινε πιο δημοκρατική»!


Στο ίδιο πνεύμα, όταν ερωτάται αν τον Ιούνη θα χρειαστεί ένα νέο «πακέτο διάσωσης», απαντά πως «δεν θα το ονόμαζα έτσι», εξηγώντας: «Θα έλεγα ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη χρηματοδότησης. Τα τελευταία χρόνια όμως κάναμε μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Εχουμε τώρα πρωτογενή πλεονάσματα αντί για ελλείμματα, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να δανειστούμε χρήματα από τις αγορές. Γι' αυτό πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε ανάπτυξη. Μέχρι τότε, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούμε διαφορετικά (...) Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι συνδεδεμένο με πρόγραμμα το οποίο οδήγησε την κοινωνία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά με ένα που θα μας φέρει ανάπτυξη».
Ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίζεται ακόμα την πρόταση για συγκρότηση των περιβόητων «ομάδων δράσης» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ διαβεβαιώνει ότι η δημόσια περιουσία θα «αξιοποιηθεί».

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της ΕΚΤ δηλώνει πως αν επιμείνει να μη δέχεται ελληνικά ομόλογα, τότε αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη, εκφράζει ωστόσο την πεποίθηση ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να ξεπεραστεί το δημοσιονομικό κενό έως το τέλος Απρίλη και ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να διακινδυνεύσει να διαλυθεί για ομόλογα 1,6 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά μια συνάντηση με την Α. Μέρκελ, ο Αλ. Τσίπρας λέει ότι δεν έχει προσκληθεί, παρά την «καλή σχέση, καλή χημεία» μεταξύ τους, όπως λέει.

"Ρ"10032015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog