..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Νέος ιός στο Facebook!!!

Έξαρση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες ένας "ιός" σε μορφή malware στο Facebook -ο οποίος εδώ και μήνες μας απασχολεί σε... παραλλαγές- και οδηγεί στο να γίνονται ομαδικά tag φίλοι σας (ή εσείς οι ίδιοι) από έναν Facebook friend σε ένα "ύποπτο" link πορνογραφικού περιεχομένου, με τη μορφή που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.


Αν λάβετε σχετική ειδοποίηση στο Facebook, μην κάνετε κλικ στο link σε καμία περίπτωση, καθώς θα σας οδηγήσετε στο να "κολλήσετε" κι εσείς τον ιό και να μπείτε στη μεγάλη αλυσίδα των φίλων σας που τον διαδίδουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο (κάνοντας tag κι εσείς με τη σειρά σας τους δικούς σας φίλους).
 
Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας Mohammad Faghani, μέσα σε δύο μέρες από την εμφάνισή του το νέο trojan έχει μολύνει περισσότερους από 110.000 Facebook users. Κάνοντας click στο link, συγκεκριμένα λαμβάνετε την προεπισκόπηση ενός πορνό video, το οποίο τελικά σταματάει και ζητά τη λήψη ενός (ψεύτικου) Flash Player, ώστε να συνεχίσει την προεπισκόπηση. Στην ουσία, σας οδηγεί στο download ενός malware που έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, χάρη στον "εύκολο" τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται.


Η τακτική ονομάζεται "Magnet" και έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. Για παράδειγμα τον Ιούλιο του 2014 η εταιρεία BitDefender είχε εκδώσει προειδοποίηση για μία παρόμοια απάτη που εμφάνιζε κάτι που έμοιαζε με Youtube video από κάποιον που εμφανίζεται γυμνός μπροστά σε μία web camera. Εσείς, τώρα που το γνωρίζετε, απλά προσέξτε πού κάνετε το... click σας!


Πηγή: digitallife.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog