..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

 Β. Σόιμπλε: «Ποτέ μη λες ποτέ» για ένα τρίτο δάνειο προς την..... Ελλάδα!!!!!!


Στην τήρηση των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εστιάζει η γερμανική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης από το καλοκαίρι.

H συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζωνης δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι παραμένουν πολλές αμφιβολίες στη Γερμανία για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ήταν για μας μία εύκολη απόφαση, αλλά δεν ήταν εύκολη ούτε για την ελληνική κυβέρνηση, διότι είχαν πει στον λαό κάτι τελείως διαφορετικό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και στη συνέχεια» είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2.

«Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό» πρόσθεσε. Πάντως ο Βόλφανγκ Σόιμπλε κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την παράταση.

Τρίτο δάνειο 20 δισ. ευρώ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Rheinische Post, κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο δάνειο, ύψους 20 δισ. ευρώ.

«Είναι απολύτως σαφές ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα.

Σε ερώτηση, αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα «στήριξης» από το καλοκαίρι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να απάντησε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας «Ποτέ μη λες ποτέ».

Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της παράτασης του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή. Σύμφωνα με βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, η Άγκελα Μέρκελ παρενέβη ελάχιστα στη συζήτηση και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει να αποδέχεται την πραγματικότητα, αλλά και ότι η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog