..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μπόλαρη για Βαρουφάκη: Αλλού θα συνεχίσει το λιτό βίο του!!!!!!!!


Όταν θα καταρρεύσουν οι προτάσεις του αρμόδιου υπουργού στην υπόθεση του χρέους «ο κ. Βαρουφάκης, ως γνήσιος κοσμοπολίτης, θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει αλλού το λιτό βίο του.»

Η φράση δεν ανήκει σε βουλευτή της αντιπολίτευσης αλλά εμπεριέχεται σε άρθρο της πρώην βουλευτού Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Μπόλαρη.

Η πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, επί της ουσίας, επιτίθεται στον υπουργό Οικονομίας:

«Οσοι έζησαν μέσα στην τρυφηλότητα και είναι μαθημένοι στα «φιλέτα» η στροφή προς τη «φασολάδα» είναι εύκολη υπόθεση», αναφέρει η κυρία Μπόλαρη σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διακήρυξη του κ. Βαρουφάκη «υπέρ του λιτού βίου». Προσθέτει στη συνέχεια πως όταν θα καταρρεύσουν οι προτάσεις του αρμόδιου υπουργού στην υπόθεση του χρέους «ο κ. Βαρουφάκης, ως γνήσιος κοσμοπολίτης, θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει αλλού το λιτό βίο του».

Η κυρία Μπόλαρη είναι το πρώτο στέλεχος της Κουμουνδούρου, που βάζει στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών, με άρθρο της στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας, «Εργατική Αριστερά», το οποίο έχει τίτλο:

«Θα αφήσουμε να υποχωρήσει η πολιτική της αντιλιτότητας;».

Σημειώνει ότι ο κ. Βαρουφάκης «βάζοντας στο στόχαστρο τις «τόσες πολλές Πόρσε Καγιέν που κυκλοφορούν στους στενούς δρόμους» προκάλεσε δυσάρεστους συνειρμούς. Εξηγεί τη θέση της αυτή υπενθυμίζοντας πως πριν ελάχιστα χρόνια, η κυβέρνηση του ΓΑΠ είχε και τότε θέσει στο στόχαστρό της τις «Πόρσε Καγιέν» καταλήγοντας, όμως, να πετσοκόβει τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα σε τίποτα δεν ενόχλησε τους κατόχους των υπερπολυτελών τζιπ».


Στο πλαίσιο αυτό, «αυτούς τους συνειρμούς ενίσχυσε μια άλλη αναφορά του Γ. Βαρουφάκη στον «καλό του φίλο Αλ. Παπαδόπουλο». Η αναφορά στον γκουρού της άκαμπτης λιτότητας επί κυβερνήσεων Σημίτη, στον γκουρού της μετάλλαξης της σοσιαλδημοκρατίας προς το σοσιαλφιλελευθερισμό, δεν μπορεί παρά να ακουστεί ως προμήνυμα ιδιαίτερα ανησυχητικό».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Μπόλαρη δεν συμμετέχει στη Βουλή, λόγω της απόφασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού να κρατήσει την έδρα της στην Α Αθηνών και όχι στην Άρτα .

«Ο ασκητικός λιτός βίος, που υπηρετεί την ισότητα, είναι μια αρχή της Αριστεράς. Έχει όμως σημασία πότε και από ποια χείλη υπενθυμίζεται αυτή η αρχή. Για ένα υποσύνολο του πολιτικού προσωπικού που ολοφάνερα έζησε μέσα στην τρυφηλότητα, που ολοφάνερα είναι μαθημένο στα «φιλέτα», η στροφή προς τη «φασολάδα» είναι εύκολη υπόθεση: Μπορεί να αποτελεί και μιαν άσκηση στη μεσογειακή διατροφή. Λειτουργεί όμως προκλητικά για έναν ολόκληρο κόσμο που έζησε βυθισμένος στη λιτότητα, που οι μόνες «γκουρμεδιές» που γνώρισε είναι οι προσφορές του Lidl».

Στο μεταξύ, η κυρία Μπόλαρη δεν αφήνει ασχολίαστη και την ακύρωση, από τον κ. Βαρουφάκη, «μιας βασικής θέσης της συνεδριακής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ», αυτή της διαγραφής τους χρέους της Ελλάδας.

«Ο Γ. Βαρουφάκης δεν είναι κορόιδο και «άνθρωπος των σπηλαίων», σαν αυτούς που έγραψαν (μεταξύ τους ο Αρ. Μπαλτάς…) ή σαν αυτούς που συζήτησαν και ψήφισαν τις ιδρυτικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν είναι καν μέλος… Έχει όμως «νέες ιδέες»», για να συμπληρώσει:

«Να διατυπώσουμε κι εμείς μια πρόβλεψη: όταν θα καταρρέει το «μενού ανταλλαγών χρέους», όπως κατέρρευσαν όλες οι νεοφιλελεύθερες φούσκες των Παπαδήμα – Στουρνάρα – Χαρδούβελη, ο κ. Βαρουφάκης, ως γνήσιος κοσμοπολίτης, θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει αλλού το λιτό βίο του. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων της χώρας όμως;».

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς με τη χρηματοοικονομική μηχανολογία (sic) μπορούμε να πληρώνουμε ένα παράνομο χρέος στο διηνεκές (εν τω μεταξύ, θα μας φάει και η κλεπτοκρατία)

    Πώς ανασηκώνεται ένας πήχης που με την πλήρη αναγνώριση του χρέους, πέφτει τόσο χαμηλά?

    B for Baroufakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog