..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Δήμος Αλεξάνδρειας: ΟΧΙ στον συμπαραστάτη του Δημότη, από τον Χρήστο Αλευρά!!


Στην χτεσινοβραδινή, ( 2-2-2015),  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως πρώτο θέμα, από τα 25 της συνεδρίασης, είχε τεθεί η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Ο επικεφαλής της.... ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Χρήστος Αλευράς, της παράταξης που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ παίρνοντας το λόγο τόνισε: 
Ο θεσμός είναι εκ του περισσού και ως αποτέλεσμα έχει την απαξίωση του ρόλου των δημοτικών συμβούλων. Είναι ακόμα ένα όργανο στο πλευρό της διοίκησης και η διοίκηση δεν χρειάζεται και άλλα όργανα. Της φτάνουν αυτά που έχει. 
Υπ΄ αυτή την έννοια η παραταξή μας είναι αντίθετη και εγώ αποχωρώ από την διαδικασία ώστε να μην την νομιμοποιήσω.

Τα παραπάνω είπε ο επικεφαλής της.... ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Χρήστος Αλευράς, της παράταξης που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ και αποχώρησε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όση ώρα εξελίσσονταν το θέμα αυτό.
Βέβαια, λίγο πριν αποχωρήσει έριξε το πολιτικό καρφί εις βάρος του Γ. Σπυρίδη (ΣΥΡΙΖΑ) για την πολιτική στάση που κράτησε και η οποία ήταν υπέρ του θεσμού αυτού....


 Στη συνέχεια για την θέση αυτή έθεσαν υποψηφιότητα έξι συμπολίτες, από τους οποίους εκτός του κ. Νίκου Σουρλόπουλου, οι υπόλοιποι, δεν "γνωρίζουν'' που βρίσκεται το Δημαρχείο της πόλης μας. Ορισμένοι έθεσαν υποψηφιότητα για προσωπικές φιλοδοξίες ή και "εξαργύρωση" πολιτικών επιταγών. Μετά την ψηφοφορία που έγινε, στην οποία οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνωρίζουν το ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη, δεν έγινε κατορθωτό να αναδειχτεί κανείς αφού δεν ψηφίστηκε από τα δύο τρίτα του σώματος, δηλαδή κανείς δεν έλαβε τις 22 ψήφους που απαιτούνται. 

Πιο συγκεκριμένα. 

Ο Κώστας... Μαστοροδήμος έλαβε 7 ψήφους
Η Λαφαζάνη Φανή έλαβε 5 ψήφους
Ο Θωμάς Κατσίκας με τον Χάρη Χατζημιχάλη έλαβαν από 4 ψήφους
Η Μιχαηλίδου Δέσποινα έλαβε 3 ψήφους
και ο Νίκος Σουρλόπουλος έλαβε 2 ψήφους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog