..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Μπογιόπουλος: Αυτό λέγεται “Μνημόνιο”!!!!!!!!

 Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτημα στις Βρυξέλλες για παράταση της Δανειακής Σύμβασης. Η παρούσα Δανειακή Σύμβαση – καλούμενη ως «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» - επιβλήθηκε στη χώρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση Παπαδήμου στις 15 Μαρτίου 2012 και κυρώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια μια βδομάδα αργότερα.

 Το κείμενο της Δανειακής αποτελεί νόμο του κράτους και το περιεχόμενό της δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, Αριθμός Φύλλου 65, της 22ας Μαρτίου 2012. Όπως αναφέρεται ήδη από το πρώτο άρθρο του νόμου (υπ’ αριθμόν 4060) τόσο η επίσημη γλώσσα της σύμβασης όσο και των παραρτημάτων που τη συνοδεύουν είναι η αγγλική…

 Στο κείμενο της Δανειακής Σύμβασης (πλην των παραρτημάτων) αναφέρεται τουλάχιστον σαράντα μία φορές (αριθμός: 41) ότι το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση αποτελούν δυο κείμενα τα οποία βρίσκονται σε σχέση αδιάσπαστης ενότητας μεταξύ τους.    

Ακολουθούν ενδεικτικά ορισμένες τέτοιες χαρακτηριστικές αναφορές:

α) Δανειακή Σύμβαση, Προοίμιο, παράγραφος 7, ΦΕΚ, σελίδα 1790: «Η διαθεσιμότητα και η παροχή Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης (….) εξαρτώνται, εκτός αν ορίζονται άλλως, από (i) τη συμμόρφωση του Δικαιούχου Κράτους Μέλους με τα μέτρα που ορίζονται στο Μνημόνιο και (ii) τη θετική απόφαση των Εγγυητών, επί τη βάσει των αποτελεσμάτων των τακτικών αξιολογήσεων που διενεργούνται από την Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ…»

 Παρακάτω (στην ίδια παράγραφο) σημειώνεται: «…η οικονομική πολιτική του Δικαιούχου Κράτους Μέλους είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα προσαρμογής και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το Συμβούλιο στην Απόφαση και οποιεσδήποτε άλλες προϋποθέσεις προβλέπονται από το Συμβούλιο ή το Μνημόνιο». 
                        Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ 62, σελ.1790 

β) Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ, σελίδα 1803, παράγραφος 7: «Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα ποσά που του παρασχέθηκαν υπό τους όρους της παρούσας Σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων των Διευκολύνσεων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Μνημόνιο…».

 Παρακάτω (στη σελίδα 1805) τονίζεται ότι προϋπόθεση εκτέλεσης της Δανειακής Σύμβασης είναι «οι Εγγυητές να έχουν ικανοποιηθεί (με ομόφωνο τρόπο)  προς τη συμμόρφωση του Δικαιούχου Κράτους Μέλους με τους όρους του Μνημονίου…».
                         Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ 62, σελ.1803 

γ) Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ, σελίδα 1819. Σημειώνεται ότι η Δανειακή Σύμβαση ακυρώνεται εάν: «β) το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, το ΤΧΣ, ή η Τράπεζα της Ελλάδος αθετήσουν οποιαδήποτε υποχρέωσή τους από την παρούσα Σύμβαση (συμπεριλαμβανομένης και της υποχρέωσης που διατυπώνεται στον Όρο 2(7) να εφαρμοστεί κάθε Χρηματοδοτική Ενίσχυση σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου…»
                         Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ 62, σελ.1819 

δ) Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ, σελίδα 1826: «Τα Μέρη στην παρούσα Σύμβαση αναγνωρίζουν και αποδέχονται την ύπαρξη και τους όρους του Μνημονίου…»
                         Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ 62, σελ.1826

 Επίσης στην παραπάνω σελίδα καθώς και στην επόμενη (ΦΕΚ, σελίδες 1826 - 1827) υπό τον τίτλο «Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια» καταγράφεται ότι η Ελλάδα όσον αφορά την συμμόρφωσή της με τη Δανειακή Σύμβαση α) τελεί υπό το «Αγγλικό Δίκαιο», β) υπάγεται στην «αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου» και γ) η Ελλάδα και ο λαός της «παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία…».
                         Δανειακή Σύμβαση, ΦΕΚ 62, σελ.1827

 Αφενός, λοιπόν, επειδή το κρέας δεν είναι ψάρι και αφετέρου επειδή ο γάιδαρος δεν πετάει, ανεξαρτήτως από το που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους καλούς μας «εταίρους», ανεξαρτήτως επίσης τι θα ακολουθήσει μετά από μια ενδεχόμενη συμφωνία  στο «Eurogroup» στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το δεδομένο  που έχουμε για την ώρα είναι ότι: «Παράταση» της Δανειακής Σύμβασης σημαίνει ένα - και μόνο - πράγμα: Μνημόνιο.    

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΖΥΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ " ΠΑΤΗΣΑΝ" ΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΣΤΟΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΓΝΩΣΤΟ, ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ ,ΝΟΜΙΖΩ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.Η ΑΛΛΑΓΗ Η ΡΙΖΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΙ. ΟΜΩΣ ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....ΜΗ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ,ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦ, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ .ΕΞΑΛΛΟΥ ΩΣ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ-ΤΕΤΟΙΣ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ-ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΜΟΙΑΛΟΙ , ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΗΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ Ε.Ε ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΤΑΧΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταύρο μου σε πολλά θα συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Πριν τις εκλογές και για ένα διάστημα 3-4 μηνών για το ίδιο θέμα το κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε διαφορετική πρόταση και θέση.Θ α πεις τώρα, βρε αδερφέ υπάρχουν συνιστώσες και έχουν διαφορετικές απόψεις. Αντε να το δεκτό και αυτό. Θα διορθωθούν στην πορεία. Τι βλέπουμε σήμερα. Μνημόνια δεν σχίστηκαν. Χρέος δεν διαγράφεται. Ξεχάστηκε και αυτό. Θα ψήφιζαν Αριστερό Πρόεδρο Δημοκρατίας και μας προέκυψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. και μετά παρέμβασης Γιούνκερ ψήφισαν Παυλόπουλο. ο οποίος 1ο ψήφισε όλα τα μνημόνια 2ο στήριζε κατοίκους χρυσαυγίτες στο κυνηγητό των μεταναστών και 3ο έμεινε σαν τη γυναίκα του Λώτ, στήλη άλατος στο επεισόδιο με Δούρου, Κανέλλη και του φασισταρά Κασιδιάρη. Ο πρώτος δε αναγγαλιασμός του ήταν με τον Καμένο ο δεύτερος με Παυλόπουλο αντε με το καλό και ο τρίτος με την ......ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog