..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η πρώτη επερώτηση μόλις ανοίξει η Βουλή θα είναι του ...Πρωθυπουργού προς τον ΥΠ.ΟΙΚ.!


Οι αστυνομικοί συντάκτες του ιστολογίου (γνωστά γατόνια στο χώρο) ανακάλυψαν την πρώτη επερώτηση που θα πέσει στο κοινοβούλιο μόλις η αριστερή κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης την Πέμπτη. Θα είναι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Υπ.Οικονομικών : 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκαν οι παραπάνω εταιρείες; (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Επιλογή με Ανοικτό διαγωνισμό; Ποιοί προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά; Ποιοί Συμμετείχαν; Ποιές ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιές οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων;)

2. Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας;

3.  Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;

4. Εφόσον η συμφωνία της 21.7.2011 ουσιαστικά έχει ακυρωθεί από την συμφωνία της 27.10.2011: α) η ανάθεση της παροχής νομικών υπηρεσιών επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιό τίμημα; β) η ανάθεση των υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου στην LAZARD FRERES SAS και το ποσό των 25.000.000? αφορά μόνο στα προβλεπόμενα ποσά της συμφωνίας της 21.7.2011 ή επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιούς όρους και τίμημα;

Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξης Τσίπρας


ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ απαντήσεις  ΡΕ ....ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΤΩΡΑ 

Πιθανολογούμε μάλλον οτι ....«Εχουμε μια πανοπλία πιθανών λύσεων: την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση των επιτοκίων, και μια λύση ακόμη πιο ριζοσπαστική, η οποία αποκαλείται "κούρεμα" μια απομείωση του χρέους», κάνοντας λόγο για «απομείωση κατά το 50% του χρέους της Ελλάδας που διακρατείται από δημόσιους φορείς».

(Πατήστε τα λινκ "επερώτηση" στην πρώτη παράγραφο και ''απαντήσεις'' και δώστε μας πληροφορίες -όσοι γνωρίζουν- ΠΟΤΕ έγινε η LAZARD αριστερή στα 4 αυτά χρόνια από το 2011 ως σήμερα ...Κι εμείς δε μάθαμε τίποτα ...!


Πηγή: Λαϊκή Εξουσία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog