..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια {Video}



Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Βέροια το απόγευμα της Πέμπτης 15/1 στην «ΕΛΙΑ». 


Στη συγκέντρωση χαιρετισμό έκαναν η υποψήφια Μαίρη Παπαδοπούλου, γραμματέας της Τ.Ε Ημαθίας, και ο υποψήφιος Ηλίας Ιακωβίδης, βιομηχανικός εργάτης (αντιπρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήριος Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής και υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε τα εξής:

«Αυτή η προεκλογική περίοδος σημαδεύεται από ορισμένα φαινόμενα. Άλλα παλιά και άλλα νέα. Η σύγκρουση εκστρατείας φόβου από τη ΝΔ και ψεύτικων ελπίδων και καλλιέργειας αυταπατών από το ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται με έναν ανταγωνισμό  παροχών «ψίχουλων» μόνο στις πιο ακραίες περιπτώσεις εξαθλίωσης, διατήρησης και και χειροτέρευσης της θέσης των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων  - δηλ. της μεγάλης πλειοψηφίας – και ενίσχυσης με νέα κεφάλαια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που άμεσα θα μεταφραστούν σε νέο χρέος και θυσίες για το λαό. Δεν πρόκειται για καμιά νέα ρηξικέλευθη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για γενική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά και με έναν μεταξύ τους ανταγωνισμό συλλογής δηλώσεων – εγκρίσεων από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των διεθνών μονοπωλιακών και ιμπεριαλιστικών κέντρων, των τραπεζιτών και των άλλων κεφαλαιοκρατών για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής και υπερασπιστής της στρατηγικής της Εΰρωπαϊκής Ένωσης που έφερε το κόσμο στη σημερινή δραματική κατάσταση και του ετοιμάζει ακόμα χειρότερη, πάντα όμως με την υποσημείωση «αρκεί να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δηλ. το τσάκισμα μισθών, συντάξεων, κοινωνικών κονδυλίων, των δικαιμωάτων σε υγεία, παιδεία κ.λ.π. Τα πρωτοσέλιδα της Αυγής δεν αρκούν πια για να χωρέσουν τέτοιες δηλώσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά ένα πράγμα εγγυώνται προς τον λαό μας ότι και την επομένηη των εκλογών ίδια και χειρότερη κατάσταση τον περιμένει όποια κι’ αν είναι η κυβέρνηση.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση του είναι κάλεσμα προς το λαό να ανεχτεί πάλι αυτή τη κατάσταση. Είναι άθλια μεθόδευση ψαρέματος ψήφων από αριστερούς και ριζοσπάστες για να μην υπάρχει ισχυρή φωνή αντίστασης σε όσα χειρότερα έρχονται. Θέλουν το άλλοθι το ΚΚΕ για να χτυπήσουν πάλι το λαό. Να δέσουν τους αριστερούς στο δόγμα «ανήκομεν εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ» που ξεστόμισε σαν νέος Καραμανλής ο κ. Τσίπρας.  Κυβέρνηση θα υπάρξει. Πρόθυμοι δήλωσαν τα περισσότερα κόμματα του λεγόμενου «μνημονιακούτόξου» να στηρίξουν και να συνεργαστούν στη κυβέρνηση με τον «αντιμνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα πολλά από τα στελέχη των πρώτων αφού ψήφισαν με χέρια και πόδια τα μνημόνια, κοσμούν τα αντιμνημονιακά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί υποτίθεται ότι είναι οι εγγυητές του σκισίματος τω μνημονίων. Τα μνημόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν γιατί είναι μόνιμα και αφορούν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απλά θα αλλάξουν όνομα, θα γίνουν «Ευρωπαϊκό πρόγραμμα» όπως το ονόμασε ο κ. Τσίπρας. Εκτός όμως από τη κυβέρνηση θα υπάρχει και αντιπολίτευση. Θα είναι ο ίδιος ο λαός που θα στενάζει κάτω από τα ίδια ή χειρότερα προβλήματα. Σε πολιτικό – κομματικό όμως επίπεδο ποιος θα εκφράζει αυτή την αναγκαία αντιπολίτευση. Ποιος θα ενημερώνει, θα αντιδρά, θα οργανώνει τη πάλη του λαού για να αναπληρώσει τα κλεμμένα τόσων χρόνων; Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, ο Θεοδωράκης;. Μά όλοι αυτοί εφάρμοσαν τα μνημόνια και δηλώνουν πρόθυμοι να συνεχίσουν να το κάνουν και μέσα από μια κυβερνητική συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, η μόνη αντιπολίτευση την επόμενη μέρα – που η πλειοψηφία του κόσμου γνωρίζειότι τα ίδια προβλήματα θα αντιμετωπίζει θα είναι εδώ – θα είναι το ΚΚΕ. Να γιατί χρειάζεται να βγει από τη μάχη των εκλογών πιο ενισχυμένο, με πολύ περισσότερους ψήφους και βουλευτές. Είναι η μόνη ψήφος που θα μπει στη κάλπη ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ, το κεφάλαιο και θα βγει από αυτή ίδια και απαράλλακτη. Δεν θα αλλάξει την επόμενη μέρα.»




Πηγή: Η Άλλη Άποψη {Video απο Verianet.gr}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog