..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Πριν το πραξικόπημα στην ΕΡΤ, εκχώρησαν και τηλεοπτικές συχνότητες στους επικυρίαρχους!

Μια ακόμη πράξη υποτέλειας και υποταγής!

Του Δημήτρη Τσιμούρα μέσω faretras

Η βαρβαρότητα της πολιτικής των τελευταίων πέντε χρόνων, μ' αυτήν την ένταση, δεν θα μπορούσε να περάσει, εάν δεν είχε προετοιμαστεί έγκαιρα το έδαφος, πριν τη μεγάλη εφόρμηση. Εάν δεν είχαν ήδη κατασκευάσει όλα αυτά τα χρόνια έναν άλλο άνθρωπο. Προπαντός, εάν δεν είχαν φροντίσει να αλλάξουν τις συνειδήσεις! Εφόρμησαν και μας σμπαράλιασαν τη σκέψη, την αξιοπρέπειά, τη μπέσα, τη λεβεντιά! Σκόρπισαν -προς το παρόν- την «κρίσιμη μάζα», που θα δημιουργούσε την έκρηξη!

Από τα βασικά εργαλεία, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συνειδήσεων και στην κατασκευή του «νέου τύπου» ανθρώπου, είναι το επί τούτου σχεδιασμένο εκπαιδευτικό σύστημα, το ρουσφέτι και η προώθηση των «ατομικών λύσεων», η καλλιέργεια του λεγόμενου κοινωνικού αυτοματισμού, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, η λεγόμενη... «πνευματική ηγεσία» του τόπου, δια των παρεμβάσεων της ή της ηχηρής της σιωπής, τα λεγόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα ΜΜΕ αποτέλεσαν και αποτελούν την αιχμή του δόρατος των «αρπαχτικών», στην προσπάθειά τους, αφενός να βάλουν στο χέρι όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πλούτου της πατρίδας μας, και αφετέρου να έχουν συνεχώς κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους την πολιτική εξουσία, ώστε από κοινού να «οδηγήσουν» τους εργαζόμενους σε καθεστώς μόνιμης δουλείας και εξαθλίωσης!

Οι... «εταίροι» δανειστές μας όχι μόνο δεν έμειναν έξω από αυτό το παιχνίδι, τον έλεγχο της «ενημέρωσης», αλλά απέκτησαν άμεση πρόσβαση σ' αυτήν και μάλιστα μέσω των τηλεοπτικών συχνοτήτων της ΕΡΤ. Αυτές εκχωρήθηκαν από τους κυβερνητικούς τοποτηρητές τους, ώστε να μπορούν καθημερινά, ανενόχλητοι και απρόσκλητοι, να μπαίνουν στα σπίτια μας! Αυτό συνέβη δύο περίπου βδομάδες, πριν πραξικοπηματικά κλείσουν την ΕΡΤ!

Μια ακόμη πράξη υποτέλειας και υποταγής! Ίσως και παγκόσμιας πρωτιάς!

Μ' αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται σχεδόν ο απόλυτος έλεγχος επικυρίαρχων και τοποτηρητών στην.... «ενημέρωση» της ελληνικής κοινωνίας. Το φάσμα της ξεκινά απο την προώθηση της απόλυτης βλακείας, συνεχίζεται με τη χονδροειδή προπαγάνδα τύπου MEGA και καταλήγει στην εκλεπτυσμένη αυτή των ευρωπαϊκών καναλιών, τα αποτελέσματα της οποίας, βέβαια, προσδοκώνται σε ένα βάθος χρόνου.
Όταν ανακοινώθηκε, τότε, η εκχώρηση των συχνοτήτων στους επικυρίαρχους, το όλο ζήτημα, όπως ήταν... φυσικό, πέρασε στα «ψιλά»! Πέρα από μια τυπική ανακοίνωση των κυβερνώντων, δεν δόθηκε καμιά άλλη διάσταση στο θέμα, ούτε έστω και κάποια λογικοφανής εξήγηση. Δηλαδή, ήταν σαν να μη συνέβη τίποτα!

«Από τα προγράμματα των διεθνών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων BBC World News και Deutsche Welle αντιστοίχως, αντικαθίστανται τα προγράμματα των καναλιών «Σινεσπόρ» και «Πρίσμα+», στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου του '12. Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΡΤ έχει δώσει στους Έλληνες τηλεθεατές τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του διεθνούς καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης της Γαλλίας TV5 Monde....» ( ΕΘΝΟΣ 16/3/12).

Βέβαια, ποιος θα μπορούσε τότε αλλά και τώρα να δώσει σημασία σε μια τέτοια... «αθώα λεπτομέρεια», μπροστά στον ορυμαγδό των καθημερινών ανατροπών και της κάθε είδους και μορφής τρομοκρατία που βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε; Λεπτομέρεια που βέβαια από τα... ελληνόφωνα ΜΜΕ τότε παρουσιάστηκε στα «ψιλά» σαν ένα απόλυτα φυσικό γεγονός! Όμως, μια πιο προσεκτική εξέταση αυτής της... «λεπτομέρειας» θα μπορούσε να μας οδηγήσει στους πραγματικούς λόγους και στόχους των ξένων επικυρίαρχων και των εγχώριων συνεργών τους.
Με μια δεύτερη ματιά λοιπόν εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει ότι η κίνηση των κυβερνώντων, για την εκχώρηση κρατικών συχνοτήτων σε κανάλια των επικυρίαρχων χωρών, έχει διττό στόχο.

Αφενός μια ακόμη υποβολή διαπιστευτηρίων υποτέλειας και υποταγής στους επικυρίαρχους «εταίρους» μας -εκχωρώντας στην ουσία και με αυτόν τον τρόπο σημαντικό κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας- και αφετέρου τη διαμόρφωση ενός άλλου ανθρώπου περισσότερο αλλοτριωμένου και από τον σημερινό, απολύτως στα μέτρα τους, από τον οποίο όχι μόνο θα λείπει εντελώς η ταξική συνείδηση, αλλά θα του είναι ξένες οι έννοιες της πατρίδας, της θρησκείας, της ιστορίας, του πολιτισμού και φυσικά της γλώσσας, γιατί είναι προφανές ότι αυτές θα χτυπηθούν στη ρίζα τους!

Είναι σίγουρο ότι ο κύριος στόχος τους θα είναι η νεολαία. Η νεολαία που είναι πιο ευάλωτη, γιατί αφενός γνωρίζει τις γλώσσες που εκπέμπουν οι εν λόγω σταθμοί, και αφετέρου γιατί δυστυχώς έχει χαμηλό υπόστρωμα παιδείας. Άλλωστε, φρόντισαν επιμελώς γι αυτό οι κυβερνήσεις μας! Άρα, στερείται σε μεγάλο βαθμό μηχανισμών άμυνας και αντίδρασης!
Δηλαδή, από ότι φαίνεται οι... «εταίροι» μας, για τους δικούς τους λόγους βέβαια, λαμβάνουν σοβαρά υπόψη δήλωση που φέρεται ότι έκανε ο τέως υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσινγκερ, του οποίου τα έργα και οι ημέρες είναι γνωστά τοις πάσι!
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα... Τότε, ίσως συνετισθεί...»

Αν σ' όλα τα παραπάνω προστεθεί και το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ –κι εδώ παγκόσμια πρωτιά- αμέσως μετά την παράδοση των συχνοτήτων στους δανειστές, το τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται σήμερα στο εσωτερικό της χώρας, με τη ΝΕΡΙΤ ως φάντασμα... δημόσιας τηλεόρασης, και φυσικά την ιδιωτική, δημιουργούν ένα καθεστώς σχεδόν απόλυτου ελέγχου της «ενημέρωσης»! Και είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να αποκτήσουν και τον πλήρη έλεγχο του διαδικτύου, όσο φυσικά αυτό είναι δυνατόν να γίνει.
Βέβαια, σε καμιά περίπτωση αυτές οι γραμμές, και μάλιστα παραμονές εκλογών, δεν έχουν στόχο να καλύψουν όλες τις πτυχές αυτού του σοβαρού θέματος. Όμως, κανένας που αντιτίθεται επί της ουσίας σ' αυτήν την πολιτική δεν δικαιούται να το αγνοεί, να το υποβαθμίζει, να σιωπά. Και είναι βέβαιο πως όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να θίξει ένα τέτοιο θέμα. Εδώ όμως η σιωπή είναι συνευθύνη, δεν είναι χρυσός!

Όμως, από ότι φαίνεται, αφού τα τελευταία πενήντα-εξήντα χρόνια οι κυβερνήσεις μας δεν κατάφεραν να μας κάνουν... «αμερικανάκια», τώρα βάζουν τα δυνατά τους, βάζουν πλάτες, υποβάλουν διαπιστευτήρια, ώστε να καταντήσουμε εξαθλιωμένα... «αγγλογαλλογερμανάκια»!

Και το χειρότερο, η γλώσσα μας, η ελληνική γλώσσα -όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου-ακολουθώντας μια τέτοια πορεία, θα είναι πλέον ξένη για μας!

Σήμερα, μια βδομάδα πριν τις εκλογές ίσως τα παραπάνω να φαντάζουν σαν να ψάχνει κανείς ψύλλο στ' άχυρα, όταν του ζητούν απλώς να ψηφίσει για την επιβίωσή του.
Δηλαδή, ιστορία, πολιτισμό, γλώσσα, σκέψη ας τα αφήσουμε για τους άλλους, που ξέρουν να κυβερνούν, που ξέρουν να συσσωρεύουν τον πλούτο και ας δεχτούμε τον οβολό τους, τον οβολό της απλής επιβίωσης!

Όμως, υπολογίζοντας στη δύναμή μας, ας ενεργοποιήσουμε τη σκέψη μας, και τη λογική μας για το δικό μας συμφέρον, και ας δώσουμε, με την ψήφο μας, μια διαφορετική απάντηση από αυτήν που επιδιώκουν όσοι δίνουν όρκους πίστης στην ΕΕ, σ' αυτήν τη συμμαχία των μεγάλων συμφερόντων, που ο ελληνικός λαός γνώρισε πολύ καλά και από την καλή και από την ανάποδη!

Ας μην τους δώσουμε την ευκαιρία να μας πουν "δική σας ήταν και είναι κι αυτή η επιλογή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog