..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Βουλή: «Ναι» 160, «παρών» 135, απόντες 5 στην 1η ψηφοφορία για προεδρική εκλογή


Τον αριθμό των 160 βουλευτών συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα κατά την 1η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «παρών» δήλωσαν 135 βουλευτές, ενώ απόντες ήταν 5 βουλευτές.

Εφόσον δεν συγκεντρώθηκαν οι θετικές ψήφοι 200 βουλευτών, η διαδικασία συνεχίζεται με τη 2η ψηφοφορία που θα γίνει στις 23 Δεκέμβρη και για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απαιτηθούν και πάλι 200 βουλευτές υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα. Αν και πάλι δεν εκλεγεί πρόεδρος, τότε στην 3η ψηφοφορία που θα γίνει στις 29 Δεκέμβρη θα χρειαστούν 180 ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Απόντες ήταν οι βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης από τη ΝΔ, Άννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ευστάθιος Μπούκουρας πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης.

Ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς που είχε προϊδεάσει για θετική ψήφο από την 1η ψηφοφορία, τελικά ψήφισε «παρών», ενώ βγαίνοντας από τη Βουλή ρωτήθηκε αν θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα και δήλωσε πως «είμαι προς θετική κατεύθυνση» .

«Παρών» ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος.

Να σημειωθεί ότι στη διαδικασία οι βουλευτές κατά την ονομαστική ψηφοφορία έχουν δύο επιλογές είτε αναφέρουν το όνομα του υποψήφιου που πρακτικά σημαίνει ναι είτε δηλώνουν «παρών» που επί της ουσίας είναι όχι.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως «ευελπιστώ ότι στις επόμενες δύο ψηφοφορίες θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «η κινδυνολογία έπεσε στο κενό» και πρόσθεσε ότι «τη διέξοδο θα τη δώσει ο λαός και η δημοκρατία». 

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο είναι μήνυμα εκλογών» δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, που την Πέμπτη το πρωί έχει συνάντηση με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε μετά την 1η ψηφοφορία ότι «οι δημοκρατικές διαδικασίες δείχνουν το δρόμο».  


Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog