..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ικαρία: Αναβλήθηκε η δίκη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, του δημάρχου και άλλων αγωνιστών!!


Αναβολή για το Νοέμβρη του 2015 πήρε η δίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Ικαρία, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και άλλοι αγωνιστές.

Κατηγορούνταν γιατί στις 17 Δεκέμβρη 2011 συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του νησιού (με την τότε δρομολόγηση του υπέργηρου «Ιεράπετρα»), γεγονός που γύρισε πολλές δεκαετίες πίσω την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά και δημιούργησε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. 

Το πρωί, έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης από τη Γραμματεία Ικαρία - Φούρνων του ΠΑΜΕ, η οποία καταγγέλλει «την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό που αγωνίζεται ενάντια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας, για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και όχι μόνο.

Μ' αυτές τις πρακτικές δεν πρόκειται να σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τα διόδια, άλλου είδους χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία μέσα από τη χρησιμοποίηση και της δικαιοσύνης δεν πρέπει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές της Ικαρίας εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Σάμου που απαιτεί να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη και να αθωωθούν όσοι δικάζονται. Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική - δικαστική δίωξη, που στόχο έχει να βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της απεργίας και την έκφραση ταξικής αλληλεγγύης. Στόχο έχει το ίδιο το ταξικό κίνημα που προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πιο αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος. Τους βεβαιώνουμε ότι οι στόχοι αυτοί θα πέσουν στο κενό. Όχι μόνο δεν πρόκειται να μας γονατίσουν, αλλά οι όποιες δυσκολίες μας ατσαλώνουν ακόμα περισσότερο. Το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού θα λάμψει και θα γίνει νόμος».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog