..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ιαπωνία: Ξεπέρασαν τους 30, οι νεκροί ορειβάτες από την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε!!!!!!


Περισσότεροι από 30 ορειβάτες που εντοπίστηκαν σήμερα Κυριακή από τα σωστικά συνεργεία στο ηφαίστειο Οντάκε της Ιαπωνίας είναι πιθανότατα νεκροί, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε κατάσταση «καρδιοαναπνευστικής ανακοπής». Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται συχνά από τις ιαπωνικές αρχές μέχρι οι γιατροί να επιβεβαιώσουν το θάνατο θυμάτων που εντοπίζονται από σωστικά συνεργεία χωρίς να παρουσιάζουν σημεία ζωής.

Τα θύματα εντοπίστηκαν κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου Οντάκε (με ύψος 3.067 μέτρα), που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο και το οποίο λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου εξερράγη, με αποτέλεσμα περίπου 250-300 ορειβάτες να παγιδευτούν στις πλαγιές του, από την τέφρα που άρχισε να κυλάει στη νότια πλαγιά του βουνού και σε έκταση μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων.

Με τη συμβολή περίπου 550 στρατιωτών, αστυνομικών και πυροσβεστών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, οι περισσότεροι ορειβάτες κατάφεραν να φύγουν από το Οντάκε, ωστόσο ειδικοί εκτιμούσαν ότι περίπου 45-50 άτομα δεν είχαν καταφέρει να κατέβουν από το βουνό στο οποίο οι εκρήξεις του ηφαιστείου ήταν συνεχείς σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε σημειώθηκε το 1979.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog