..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αξιολόγηση εργαζομένων. Η πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας" που καταψηφίστηκε!!!!!


Στήριξες και ψήφισες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και στην Ευρωεκλογές αυτές τις παρατάξεις και κόμματα που θέλουν να σε αφανίσουν.  
Διαβάζοντας το αρθράκι καλό είναι να ακούς συγχρόνως και τον Βασίλη.


 Η Δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας» κατέθεσε χθες πρόταση προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, ενάντια στις «αξιολογήσεις» υπαλλήλων και τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών.
  Η πρόταση καταψηφίσθηκε τόσο από την παράταξη του κου Φ. Δημητριάδη (ΝΔ) όσο και από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κου Ν. Ανεσίδη (ΠΑΣΟΚ), που ζήτησαν πριν την λήψη της όποιας  απόφασής τους να μελετήσουν τις εισηγήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων, παρά την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Χρ. Αλευρά που χαρακτηριστικά δήλωσε ότι:  «όταν έχεις μπροστά σου το λύκο δεν ψάχνεις για τον ¨ντορό¨ του»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΧΘΕΣ
«Με το νόμο 4250/26-3-14 «Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που ψηφίστηκε πρόσφατα, προωθείται η αξιολόγηση των εργαζομένων  που στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, και στην πλήρη  ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από απολύσεις.
Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί ούτε τους εργαζόμενους αλλά ούτε και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, αφού δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.
Η κυβέρνηση έρχεται με την αξιολόγηση να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει με αυταρχικότερα εργαλεία τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους.
Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) και οι κατηγοριοποιήσεις, που επιβάλλονται με τον  ν. 4250/14 και τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.
Θέλουν να καταργούν τμήματα και Διευθύνσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους - οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.
Με εγκύκλιο που στάλθηκε στο Δήμο μας και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες δηλώνεται ότι ο επιμερισμός του ποσοστού των υπάλληλων που θα κατανεμηθούν ως «άριστοι», «καλοί», «μέτριοι» θα γίνει για το σύνολο του προσωπικού και ο επιμερισμός των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης θα γίνει στο επίπεδο των οργανικών μονάδων είτε από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου είτε από το Δήμαρχο! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα επιμεριστεί το «άριστα», σε ποιες το «καλός» και σε ποιες το «μέτριος» που πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αποφασίσουν και θα υπογράψουν ποιες υπηρεσίες θα μείνουν ανοιχτές και ποιες θα κλείσουν ή θα ξεπουληθούν προσεχώς!
Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Δήμου να μην υπακούσει στις εντολές της κυβέρνησης να μη σταλεί καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων, να καταργηθεί δηλαδή ουσιαστικά  ο νόμος στην πράξη.
Απαιτούμε να πάρουν θέση όλες οι δημοτικές παρατάξεις, να καταδικάσουν και να απαιτήσουν να καταργηθεί ο νόμος 4250/14, ο οποίος με την αξιολόγηση των υπάλληλων στο δήμο φέρνει την κατάργηση και το ξεπούλημα υπηρεσιών και γεμίζει τη δεξαμενή των ανέργων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog