..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Τα "παιδιά" του Κ. Σημίτη στο Υπουργείο Οικονομικών!!!!!!


Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας».
Ο Γιάννης Στουρνάρας, από το 1994 ως το 2000, υπήρξε σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη, και θιασώτης της άρον-άρον ένταξης της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.
Δογματικός θιασώτης των αγορών και άνθρωπος των τραπεζών, διετέλεσε (2000-2004) Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, την οποία καταχρέωσε και πούλησε στους Γάλλους,  και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Από το 2004 ως το 2008 διετέλεσε Διευθύνων σύμβουλος της Χρηματιστηριακής ΚΑΠΠΑ.
Ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται ως ένας εκ των βασικών συντακτών του Μνημονίου, ενώ, από την θέση του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος ΙΟΒΕ («δεξαμενή σκέψης» του ΣΕΒ) , λένε έγκυρες πηγές, έπαιξε έναν ιδιόμορφο ρόλο ''πληροφοριοδότη'' προς την τρόϊκα και έκανε προς αυτήν  πολλές προτάσεις μέτρων!
Από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, συμμετέχοντας μάλιστα από τη θέση αυτή στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής και εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ε.Ε.. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

 «Ένιωσα μέσα μου το αίτημα του απλού ψηφοφόρου, να μετατρέπεται σε μήνυμα – ένα μήνυμα που δεν είχα άλλη επιλογή παρά να το ακολουθήσω», είπε στους δημοσιογράφους που μαζεύτηκαν στα κάγκελα του Μεγάρου Μαξίμου, προσπαθώντας να καταλάβουν τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός, όταν αποφάσιζε τον ανασχηματισμό.
 «Ο ψηφοφόρος που έστειλε αυτό το μήνυμα», συνέχισε ο πρωθυπουργός, βγάζοντας το ψηφοδέλτιο απ’ τον κόρφο του και δείχνοντάς το στους δημοσιογράφους, «είχε ένα όραμα: Ήθελε μια κυβέρνηση που να τον απελευθερώνει επιτέλους από τις ψεύτικες ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Μια κυβέρνηση που να του δίνει τη σιγουριά ότι θα συνεχίσουν να μοιάζουν με καφενειακό καυγά σε πάνελ πρωινής εκπομπής...»                   


 Γι'αυτό το λόγο  νέος υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο Γκίκας Χαρδούβελης,  ο οποίος έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος των πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμου.
 Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοε.2011 - Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard.
Την τετραετία 2000–2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη. 
Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).
Μετά το μήνυμα των εκλογών που πήρε ο Αν. Σαμαράς, πήραμε και μεις το μήνυμα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει το νέο του κυβερνητικό σχήμα.
Με τας υγείας μας....... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog