..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Θέλει επίσπευση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl3GsaoveQ6FLxiM7mgpVvGOw0Q-Fx40-H8M2Tf5Jke2LHVJTgS56zzXZCFwXcGDSfLwWskYj-pgu-6Kd8cTmRwzLeM-CvrPskcMAahEc1ivv43eeYAlZTVj2pb48qy0K-i0JiuYkypL4/s1600/18571705_MHTROPOULOS_SKITSO_C6F1_060614_limghandler.jpg
 (Γελοιογραφία: Κώστας Μητρόπουλος)

Συναντήσεις με υπουργούς έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να «τρέξει» το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, διεμήνυσε ότι θα συνεχιστούν τα σκληρά μέτρα, δηλώνοντας ότι «έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άλλαξαν το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας, αλλά δεν σταματάμε εδώ».

Ο Γιάννης Βρούτσης κάλυψε πλήρως το Ανώτατο Συμβουλίο Εργασίας για την έγκριση ομαδικών απολύσεων στην Χαλυβουργία, κάνοντας λόγο για «τεκμηριωμένη» απόφαση. Επιχειρώντας να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, υποστήριξε ότι πρόκειται για «θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης έθεσε ως προτεραιότητα την άμεση εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), που θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα στους φτωχούς αγρότες. Επίσης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί τον αγροτικό τομέα ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης», εννοώντας προφανώς τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, δήλωσε ότι δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τα θέματα υγείας. «Περιμένω τις αρμοδιότητες μου από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Αλλά συζητήσαμε γενικά για το υπουργείο υγείας και τα προβλήματα που έχει», είπε. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνου Τασούλα.

''Βάζουν στο ζύγι τις απολύσεις''


(Γελοιογραφία: Κώστας Κουφογιώργος)

Η δραστηριότητα της κυβέρνησης επικεντρώνεται στην εκπλήρωση των 12 προαπαιτούμενων για την εκταμίευση των δόσεων του Ιουνίου και του Ιουλίου, αλλά και στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας εβδομάδας, στην παραμονή των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης διαφωνούν για τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων που θα απολυθούν μετά τις 15 Ιούνη, που λήγει η 8μηνη ένταξη τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν είναι αντίθετος με τις απολύσεις εργαζόμενων, το αντίθετο. Ωστόσο ζητάει να απομακρυνθούν λιγότεροι διοικητικοί, για να χρεωθεί, όσο γίνεται μικρότερο πολιτικό κόστος, καθώς πρόκειται για απολύσεις που θα γίνουν από το δικό του υπουργείο.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog