..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ημαθία: Ματαίωση σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών

Ματαίωση σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών 

Με μαζικό τρόπο εκπαιδευτικοί της Ημαθίας ματαίωσαν προγραμματισμένο σεμινάριο - το πρωί της Δευτέρας 23/6 στη Βέροια - επιμόρφωσης των Διευθυντών με θέμα  «Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες καθηγητές, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των διευθυντών. Για το σκοπό αυτό είχε προκηρυχτεί 3ωρη στάση εργασίας. Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας τονιζόταν τα εξής: «Η αξιολόγηση τους έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις:
  • Κατηγοριοποίηση μαθητών - εκπαιδευτικών - σχολείων. 
  • Προωθεί τις αντιλήψεις που ζητεί ο ΟΟΣΑ και ΕΕ, δηλαδή λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επιρρίπτοντας συγχρόνως στις πλάτες των εκπαιδευτικών, την ευθύνη για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία και η εκπαίδευση γενικότερα.  
  • Συνδέεται ευθέως με απολύσεις και τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών. 
Με αυτή την έννοια έχει καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα και στοχεύει στην εμπέδωση ενός κλίματος υποταγής, φόβου και ασφυκτικού ελέγχου στα σχολεία μέσω της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση τους αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο ενυπάρχουσα δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δεν οδηγεί σε καμιά βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η επίτευξη της απαιτεί ένα νέο είδος διευθυντή. Ένα διευθυντή μάνατζερ - κυνηγό αριθμητικών στόχων…»

Πηγή: alli-apopsi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog