..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Λιάνα Κανέλλη: Ευρωαπόπατος......


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ετσι κι ο λαός που το λέει, που δηλαδή είναι σοφός πριν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών αλλά μετά τη δεύτερη ξημερώνει και... ο λαός είναι ξαφνικά αμήχανος, διστακτικός, αποδοκιμαστικός αλλά θολωμένος, ολίγον γενναίος, ολίγον δειλός, ολίγον ανατρεπτικός... Σοφό δεν τον λες κι η μέρα η καλή, η δεύτερη χρήζει έκδοσης ειδικού δελτίου επικίνδυνων ερμηνευτικών φαινομένων. Η θύελλα στα λόγια ήρθε μετά κι έδεσε η σάλτσα ένα πράγμα, νικητές και ηττημένοι αχταρμάς και μέγας θριαμβευτής ο κουμπαράς με τα κουκιά. Ακόμα μετριούνται σταυροί στο απέραντο νεκροταφείο των ευρωεντυπώσεων.
Κάτι σα μάγκωμα στο ευρωτουρλουμπούκι των εκλογών που άφησε συνολικά στην ήπειρο των ιδεών του αίματος και της ιστορίας ο ευρωαπόπατος του ποικιλόμορφου μαύρου. Γιατί τάχα μου τώρα η Ευρώπη κόπτεται να αμυνθεί απέναντι στο μαύρο των εκλεκτών της ναζιστοφασιστών.
Στον ευρωαπόπατο το πόπολο θα εκπαιδευτεί να ξεχωρίζει τα ευπρεπή τατουάζ τύπου Καρυάτιδας από κείνα τ' άλλα που μοιάζουνε με ροκ αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Κι έτσι δε θα μαθαίνει ότι το ουγγρικό lobbik είναι επισήμως και με απόφαση δικαστηρίου της Βουδαπέστης αναγνωρισμένο ως νεοναζιστικό. Τους Ούγγρους δεν τους κόφτει η αλήθεια στον τίτλο του. Αντίθετα, βολεύει κάτι άλλους σαν τους δικούς μας ναζί να θεωρούν τατουάζ το βούρδουλα και τις μαχαιριές στην πλάτη του μετανάστη ή στη μούρη του μαθητή. Στον ευρωαπόπατο επέπλευσαν και ξεχωρίζουν τα μαύρα λύματα επεξεργασίας αποβλήτων, κρίσιμη μάζα χειραγωγημένων πολιτών. Οχι μόνο κρίσιμη αλλά και χρήσιμη για το κεφάλαιο σε κάθε έκφανση του ανταγωνισμού του.
Στα καθ' ημάς ο ευρωαπόπατος έχει ως είθισται μεταπολιτευτικά και την απαραίτητη δόση γραφικοποίησης της ρωμιοσύνης σε «εθνικαρία»... Δυο τέως στρατηγοί, ούτε αρβυλάτοι, ούτε κουστουμάτοι, γαλονάτοι αυτοί να θεώνται σ' επισκεπτήριο στον Κορυδαλλό, να υποβάλλουν τα σέβη τους στον αρχηγό και να τους γνωρίσει αυτούς που νίκησαν με όπλο τις ιδέες του στη μάχη της κάλπης.
Φαίνεται πως η οσμή της εξαπάτησης και του κινηματογραφικού υπερφωτισμού του μαύρου στο έργο που δεν έκοψαν εισιτήριο για να ψηφίσουν 57 στους 100 Ευρωπαίους, υπαγόρευσε και την επαναστατική εξέγερση της ομάδας υψηλής πολιτικής της ΕΕ. Αντέδρασε! Αμέσως! Εβγαλε φετφά ότι προκαλεί αλλεργία το άρωμα Channel n. 5 και πρέπει να αλλάξει συστατικά. Τι κακό, τι Κοκό Σανέλ! Ομελέτα φτιάχνεις και με σπασμένα αυγά φιδιού.
Εκτός από την οσμή πάσχει πια και η όραση και η ακοή. Το πειραματόζωον Ελλάς κατά δήλωση χρηματιστών, αριστερών και δεξιών, δε λειτούργησε σα Νιαγάρας. Δεν ξέπλυνε όσο έπρεπε και νόμιζε ότι μπορούσε. Γιατί η έκπληξη είναι οδυνηρή, όχι βέβαια για έστω κι έναν κομμουνιστή που 'χει μπροστά του μια κόκκινη φεράρι της αριστεράς που βγάζει φλας αριστερά, στρίβει για τα καλά και συναντά την πρώτη του κοινωνικοεταιρική αγάπη που είναι η ΣΕΒαστή του δεξιά. Φρένο, γκάζι, μανούβρα, δεν ξανάρχονται μόνον οι Γερμανοί. Ξανάρχονται και οι εκλογές. Κι η κάλπικη αριστερή λίρα θα παίζει στο καζίνο της διαχείρισης των ταξικών συμφερόντων.
Αμα η αριστερή απάντηση είναι οι παραλλαγές στο χρώμα του χρήματος, εκτός από το δολαριακό πράσινο κάτι σε φαμπέζ και φαρόζ του ευρώ, τότε το μαύρο χάνεται μαζί με το φως που δεν αντέχει στα χρηματιστήρια. Δεν νικιέται έτσι ο φασισμός, επικρατεί υπό το άλλοθι ότι τη νύχτα μπορεί να συμβούν και γοητευτικά πράγματα που η μέρα θα 'χει πεθάνει πολύ νωρίς για να γελάσει με τα καμώματά της.

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 01062014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog