..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

«Κοινωνικό μέρισμα»: Ο μεγάλος εμπαιγμός!!!!!!


Τον εμπαιγμό γύρω από τα ψίχουλα του λεγόμενου «κοινωνού μερίσματος» συνεχίζει η συγκυβέρνηση, ενόψει και των προσεχών εκλογών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ετοιμάζεται η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία «διευρύνονται» τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια κατά 500 ευρώ, καθώς με τα ήδη υπάρχοντα και σε συνδυασμό με τα «αντικειμενικά κριτήρια» της εφορίας έμεναν αδιάθετα ποσά.
Ταυτόχρονα, οι νέοι δικαιούχοι, που θα προκύψουν από τα αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, θα παίρνουν κουτσουρεμένο ακόμη και αυτό το προβλεπόμενο επίδομα. Σε αυτό το πλαίσιο, το κριτήριο για τους άγαμους αυξάνεται από το 6.000 στα 6.500 ευρώ, ενώ ολόκληρο το επίδομα (500 ευρώ) δικαιούνται μόνο όσοι έχουν εισόδημα μέχρι το ήδη προβλεπόμενο όριο των 6.000 ευρώ. Για παράδειγμα, αν το εισόδημα του έτους 2012 ήταν 6.100 ευρώ, τότε το επίδομα θα πέφτει στα στα 400 ευρώ, δηλαδή θα προσδιορίζεται με αφαίρεση του ποσού των 100 ευρώ, ενώ για ετήσιο εισόδημα στα 6.400 ευρώ, το επίδομα που απομένει διαμορφώνεται μόλις στα 100 ευρώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog