..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Δημήτρης Παπαδημούλης: Οργίζομαι και ......θλίβομαι!!!!!


 <<Αυτό που θα μετρήσει την επόμενη Κυριακή θα είναι η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (...) Τέτοιες ευκαιρίες για την Αριστερά εμφανίζονται μια φορά στα 50 χρόνια» (Δ. Παπαδημούλης στο ρ/σ «Κόκκινο»). Βάζει το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα με τους αστούς και τη ΝΔ στο λαό εγκλωβίζοντάς τον στον ευρωμονόδρομο. Λέει ταυτόχρονα: <<Οργίζομαι και θλίβομαι όταν βλέπω ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ να έχουν φύγει από τη γραμμή των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν αυτές τις ώρες μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ». 
Τι λέει ο ποιητής;;;; Δεν καταλάβαμε.  Να είναι στη γωνιά το ΚΚΕ;;; Να αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τις κωλοτούμπες του και να μην παίρνει θέση, γιατί πιστέψανε ότι είναι η αριστερά του απυρόβλητου;;;;  Το ΚΚΕ,  δεν έχει ούτε «μονομέτωπο» ούτε «διμέτωπο». Εχει σταθερό μέτωπο στον πραγματικό αντίπαλο, στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στην αντιλαϊκή πολιτική, στην πολιτική της ΕΕ, σε όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Με αυτό το κριτήριο παλεύει ενάντια στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο κριτήριο αναδεικνύει ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχεται όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, δεν μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο. 
Αυτό είναι, σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε η «Λαϊκή Συσπείρωση», που «οργίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παπαδημούλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog