..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σταύρος Θεοδωράκης: Με 5% πας στο ........σπίτι σου!!!!!!

...Στης Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό,
αν τυχόν και δεν με θέλεις εκεί μέσα θα πνιγώ........

Ρόλο στις διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και πόστο στη διακυβέρνηση της χώρας, ώστε να βρει λύσεις που να ξεμπλοκάρουν το σύστημα όπου σήμερα δυσκολεύεται, ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής στο Ποτάμι. Δεν έχει καν ιδιαίτερες προτιμήσεις στο ποιον να συνδράμει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, απλά διεκδικεί υψηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές, ώστε να παζαρέψει από καλύτερες θέσεις ό,τι του αναθέσουν.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε σαφές πως θέλει στις ευρωεκλογές το Ποτάμι να είναι τρίτο κόμμα, κοντά σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό θα ήταν το καλύτερο για την κοινωνία μας. Αν το Ποτάμι αποτύχει, η προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού της χώρας νομίζω θα πάει πολλά χρόνια πίσω», πρόσθεσε. Επανέλαβε, ακόμη, πως «με ένα 3% ή 5% πας σπίτι σου»...
Καταφεύγοντας σε χιλιοειπωμένα τεχνάσματα για να αποκρύψει την ουσία των προβλημάτων και να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα, στην ερώτηση «αριστερός ή κεντρώος» απάντησε: «Το ερώτημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν είναι αν είσαι αριστερός ή δεξιός. Το ερώτημα είναι αν είσαι ικανός ή ανίκανος, διεφθαρμένος ή καθαρός, λαϊκιστής ή ρεαλιστής».

Αλλωστε, το πρόβλημα, κατά τον ίδιο, στην πολιτική των Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου είναι πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί «δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν συνεργάστηκαν. Είδαν το τρένο να έρχεται και αντί να συνεννοηθούν, κομπορρημονούσαν, λέγοντας "εγώ μόνος θα σώσω τη χώρα". Ετσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είχαν καθίσει στο ίδιο τραπέζι από τότε, άλλωστε το χρέος δικό τους δημιούργημα ήταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog