..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Σταύρος Θεοδωράκης: Εργάτης ο.......... Στουρνάρας!!!!!!!



Εξετάσεις στην ΕΕ δίνει σε κάθε ευκαιρία ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του «Ποταμιού». Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον «Alpha», επανέλαβε ότι είναι «ευρωπαϊστής (...) Θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, θέλουμε να είμαστε στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά να αλλάξουμε και λίγο τα πράγματα».
Σε αυτό το πλαίσιο μετέβη στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τους υποψηφίους των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών και των «Πρασίνων» για την προεδρία της Κομισιόν, αποφεύγοντας όμως να δεσμευτεί σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούν όσοι ευρωβουλευτές εκλέξει.
Με εξαίρεση το ΚΚΕ, για το οποίο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι έχει «εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την Ευρώπη», ο Στ. Θεοδωράκης φρόντισε να ρίξει γέφυρες προς όλες τις κατευθύνσεις, εμφανιζόμενος διαθέσιμος για συνεργασίες. Ενδεικτικά είπε ότι ξεχωρίζει ανθρώπους και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Χαρακτήρισε τον Γ. Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ «πολύ ενδιαφέρουσα φωνή», προσθέτοντας ότι «λέει πράγματα που θα μπορούσα να πω κι εγώ». Τον Γ. Δραγασάκη τον χαρακτήρισε «πινελιά ρεαλισμού».
Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν και στη ΝΔ», χαρακτήρισε «εργάτη» τον Στουρνάρα και θυμήθηκε ως «θετικό παράδειγμα από το ΠΑΣΟΚ» τον πρώην υπουργό Αλ. Παπαδόπουλο. Βέβαια, με στόχο να παζαρέψει καλύτερα τη θέση του στο μέλλον, στηρίζοντας την όποια αστική κυβέρνηση, περιέγραψε το στόχο του να είναι μεν τρίτη δύναμη, «αλλά κοντά στους δυο μεγάλους».

Στο μεταξύ, καθώς συνεχίζονται οι διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού σε όλους τους χώρους, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που αποχώρησε πρόσφατα από τη ΝΔ, ανακοίνωσε χτες και επίσημα την ίδρυση του νέου κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. («Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης») για τις ευρωεκλογές του Μάη.
«Με τα πολιτικά σκουπίδια που κυβερνούν σήμερα δεν έχω καμιά σχέση», δήλωσε και υπεραμύνθηκε της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του ιδρυτή). Αφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη ΝΔ αν αλλάξει ηγεσία. Δεν απέκλεισε συνεργασίες και με άλλα «μικρά» κόμματα, λέγοντας ότι είναι «σε συνεχή επαφή με συναδέλφους, φίλους, αγωνιστές που έχουν φύγει από τη ΝΔ».

Να σημειωθεί ότι στο σήμα του κόμματός του υπάρχουν δύο φωτογραφίες: Μια του ιδίου και μια του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γι' αυτή τη δεύτερη, εξήγησε ότι την έβαλε επειδή θα αγωνιστεί «για την Ευρώπη που οραματίστηκε ο Καραμανλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog