..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η κρίση επανέφερε τον ........Γανωτή!!!!!!!


Μια εικόνα του πολύ μακρινού παρελθόντος, επανήλθε ελέω της οικονομικής κρίσης στα Τρίκαλα.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr το επάγγελμα του Γανωματή ή Γανωτζή ή Γανωτή, που είχε …ξεχασθεί, επανήλθε και ο τεχνίτης εντοπίστηκε στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης και μάλιστα να έχει αρκετή δουλειά για ένα ικανοποιητικό μεροκάματο.

Ο 28χρονος Γανωματής, με επιμέλεια τοποθετούσε τον κασσίτερο στα χάλκινα σκεύη που του είχαν παραδώσει νοικοκυρές του Δημοτικού Διαμερίσματος, προκειμένου να διώξει από αυτά την οξείδωση από την πολύ χρήση, μια οξείδωση που είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει δηλητηριάσεις αν μείνει πάνω στο χάλκινο σκεύος που θα παρασκευαστεί φαγητό.

Έτσι ο τεχνίτης με επιμονή και μεράκι… γάνωσε τα χάλκινα σκεύη και τα παρέδωσε… καινούργια έτοιμα προς χρήσ
η.
trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog