..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο βόρεια-βορειοανατολικά της Σαμοθράκης!!!!!!


Σκληρές αερομαχίες είχαμε σήμερα μετά από πολύ καιρό στο Αιγαίο όταν τέσσερα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16C από την αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ εισέβαλλαν στο Αιγαίο βόρεια-βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και ενεπλάκησαν σε δύο περιπτώσεις με ισάριθμα ελληνικά F-16C που είχαν απογειωθεί δύο από την Λήμνο και δύο από την Σκύρο.

 Η αερομαχία ήταν τόσο σκληρή και παρατεταμένη που κάποια στιγμή δόθηκε εντολή για απογείωση επιπλέον ελληνικών μαχητικών, αλλά τα τουρκικά απεμπλάκησαν και επέστρεψαν στην βάση τους.

Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά (εξίσου σπάνιο να είναι όλα οπλισμένα) μπήκαν στο Αιγαίο από την περιοχή της Ζουράφας (Λαδόξερα) κατέβηκαν βόρεια της Λήμνου, στη συνέχεια πέρασαν από τα δυτικά στα νότια της Λήμνου, έκαναν τον γύρο της Λέσβου καταδιωκόμενα από τα ελληνικά μαχητικά και εν συνεχεία αποχώρησαν.


Η πρώη αερομαχία έγινε βόρεια της Σαμαθράκης και η δεύτερη δυτικά-νοτιοδυτικά της Λήμνου. Συνολικά είχαμε 3 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις του FIR. Υπήρχε και ένα τουρκικό ελικόπτερο που έκανε "τα δικά του" στην περιοχή.

 πηγη: Samothrakisnea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog